VRHOVNI SUD SRPSKE UKINUO PRVOSTEPENU PRESUDU AMARU KUJOVIĆU Usmrtio supružnike, sudiće mu iz početka

S. MIŠLjENOVIĆ

20. 08. 2024. u 17:22

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu Amiru Kujoviću (40) iz Sarajeva, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) iz Pala, a teško povređena njegova saputnica Amina Rondić.

ВРХОВНИ СУД СРПСКЕ УКИНУО ПРВОСТЕПЕНУ ПРЕСУДУ АМАРУ КУЈОВИЋУ   Усмртио супружнике, судиће му из почетка

Foto Vatrogasna jedinica Pale

- Sudsko veće uvažilo je žalbu branioca optuženog, te je ukinuo prvostepenu presudu i postupak vratio na ponovno suđenje Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Ukinutom presudom Kujović je bio osuđen na osam godina zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja, a izrečena mu je i dvogodišnja mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Jeste i nije pozitivan na drogu

TOKOM suđenja ožalošćena porodica je ukazivala na nejasnoće koje su se pojavljivale tokom krivičnog postupka. Naime, Kujović je nakon nesreće bio pozitivan na brzom testu na drogu, a veštačenjem krvi je utvrđeno da nije bio pod uticajem narkotika. Svedoci nesreće Amina Rondić i Džejla Čeković, koje su se vozile s Kujovićem u džipu, na sudu su izjavile da se ne sećaju kako je došlo do sudara, jer su usled povreda glave dobile amneziju.

Nesreća se dogodila 11. avgusta 2020. godina na magistralnom putu Pale - Ljubogošta. U optužnici se navodi da je Kujović, bez važeće vozačke dozvole, upravljao "mercedesom GLC 350", vlasništvo B. A. i bio je pod uticajem alkohola sa koncentracijom od 0,41 g/kg.

Brzinu nije prilagodio uslovima puta i vozio je 75 kilometara na čas na mestu gde je ograničenje 60 km/č, iako je bezbedna brzina bila do 49 km/č, s obzirom na uslove. Vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, već je prešao u levu traku namenjenu za saobraćaj iz suprotnog smera.

- Svestan da tako može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi, Kujović je na to pristao i izgubio mogućnost da izbegne saobraćajnu nezgodu. Prednjim delom vozila udario je u "audi A3" kojim je upravljao Dario Hršum, krećući se iz Ljubogošte prema Palama. Usled udara "audi" je sletio s kolovoza i u njemu su poginuli Dario i Danijela Hršum, navodi se u oputžnici.

Iza stradalih su ostala dva maloletna sina Danilo i Ilija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan