MLADEN SAMARDŽIJA NA SLOBODI: Sud BiH ukinuo pritvor jednom od najtraženijih begunaca u EU

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 08. 2024. u 22:43

SUD BiH ukinuo je pritvor Mladenu Samardžiji (33), osumnjičenom za organizovani kriminal i međunarodnim šverc drogom i odredio mu mere zabrane u vidu kućnog pritvora.

МЛАДЕН САМАРЏИЈА НА СЛОБОДИ: Суд БиХ укинуо притвор једном од најтраженијих бегунаца у ЕУ

Foto: MUP Slovenije

U sudu navode da su Samardžiji izrečene mere zabrane napuštanja boravišta, u vidu ograničenja kretanja, zabranu putovanja i zabranu sastajanja sa određenim osobama.

- Izrečene mere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mera vršiće se po isteku svaka dva meseca od dana donošenja poslednjeg rešenja. Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši te obaveze - saopštio je Sud BiH.

Dodaju da se Samardžija tereti za neovlašćeni promet droge, pranje novca i ometanja rada pravosuđa. Samardžija, koji se nalazio na listi najtraženijih begunaca EU uhapšen je u akciji MUP RS 11. decembra 2023. na Jahorini. Kako se navodilo, Samardžija je posle bekstva iz Slovenije, gde se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal, nastavio da rukovodi kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom narkotika na području Evropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore.

- Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina. Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina i 122.580 evra - saopštio je tada MUP Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive