ZA TRENINGE I DO 300 KM: Građani Srpske sve više posećuju teretane i fitnes centre

N. LAZUKIĆ

09. 09. 2024. u 07:30

NEZDRAV način života, ogroman stres, kancelarijski poslovi i hrana prepuna šećera utiču na to da se potreba za fizičkom aktivnošću drastično povećava, tako da su termini u teretanama širom Srpske sve traženiji.

ЗА ТРЕНИНГЕ И ДО 300 КМ: Грађани Српске све више посећују теретане и фитнес центре

Foto: Privatna arhiva

Fitnes centri u Srpskoj nude različite mogućnosti prilagođene svačijem džepu, iskustvu i zdravstvenom stanju. Najtraženiji su individualni treninzi gde se postižu i najbrži rezultati.

- Treninzi su u malim grupama. Rade se vežbe zagrejavanja na spravama i onda radimo vežbe za celo telo. Termina imamo puno, pa i oni koji rade mogu da se prilagode. Mesečna članarina je 60 KM - kaže Lidija Ljubičić, profesorka fizičkog vaspitanja i sporta.

Kada je u pitanju individualni trening i rad "jedan na jedan" cena zavisi od stručnosti i uslova.

Otklanja stres

DOBAR izgled i kondicija nisu jedini razlozi za trening i zdrav život.

- Na poslu mnogo vremena provodim sedeći, radim stresan posao, sve to dovodi do bola u leđima i anksioznosti, tako da idem u teretanu, a nekad i na pilates kako bih se oslobodila stresa - ispričala je J. C. iz Banjaluke.

- Treniranje u teretanama uz prisustvo trenera je veoma traženo. Pomoć stručnog lica utiče da se za neki optimalni period vremena usvoje nova znanja vezana za trening, ishranu i oporavak. Prosečna cena grupnih treninga se kreće od 50 do 60 KM na mesečnom nivou, a jedan individualni trening je od 15 do 30 KM, tako da se mesečno izdvaja od 200 do 300 KM - kaže Saša Miljković, profesorka fizičkog vaspitanja i fitnes trener.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period