ZBOG SEČE STABALA, OSUDE SA SVIH STRANA: Rekonstrukcija glavne ulice u Gacku izazvala negodovanje stanovnika

D.Curać

16. 09. 2024. u 06:15

POČETAK rekonstrukcije glavne ulice u Gacku neprijatno je iznenadila brojne građane te lokalne zajednice, koji su u subotu putem društvenih mreža negodovali zbog seče stabala koji su više od sto godina krasili tu ulicu.

ЗБОГ СЕЧЕ СТАБАЛА, ОСУДЕ СА СВИХ СТРАНА: Реконструкција главне улице у Гацку изазвала негодовање становника

Foto: Printskrin Facebook

Radovi sa počeli u subotu, niko nije imao objašnjenje zbog čega se seče šest stabala, a tek kasno po podne oglasili su se saopštenjem iz opštinske uprave.

- Radovi po ovim projektima predviđaju sveobuhvatnu rekonstrukciju kamenog zida, a koja se odnosi na peskarenje, ponovno fugiranje i ugradnju klesanog kamena na delovima gde nedostaju. Radiće se i popločavanje stepeništa granitom i rekonstrukcija partera iznad stepeništa u parku - naveli su iz kabineta načelnika Gacka Ognjena Milinkovića.

Dodaje se i da su predviđeni radovi na kompletnoj sanaciji trotoara u Nemanjinoj ulici, odnosno skidanje asfaltnog sloja i postavljanje novog. Izvršeni su radovi i na uklanjanju šest stabala na trotoarima, koji su podizali površinu i onemogućavali adekvatno korišćenje trotoara.

Međutim, osim brojnih negativnih komenatara građana, osuda zbog seče stabala stigla je i iz političkih partija. Oštre osude stigle su i iz stranke čiji je član Milinković, SNSD-u.

Oštećen jedan objekat

NA druuštvenim mrežama navedeno je da je tokom izvođenja radova na seči stabala izazvana šteta i na jednom objektu, ali o tome još uvek nema nikakvih potvrda.

- Ko je dozvolio opštinskim organima da urade ovaj haos u glavnoj ulici. Načinjena je velika šteta i zahtevam od nadležnih da se kazne odgovorni - istakao je predsednik OO SNSD Gacko Srđan Milović.

U opozicionom SDS-u navode da je šteta već pričinjena i nenadoknadiva.  

- Drvorede su posadili Austrougari, odnegovala ih Kraljevina, nastavila komunistička Jugoslavija, a potom je brigu o drvoredima preuzelo višestranačje, demos+kratos=volja naroda. Posekla ih socijaldemokratija - naveo je na svom profilu Dušan Adžić, član SDS-a.

to: Print

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici