SRPSKA NEĆE ZABORAVITI JELIĆA: U Modriči odata počast nekadašnjem predsedniku RS

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 09. 2024. u 22:02

U MODRIČI je na Gradskom groblju služen parastos povodom 17 godina od smrti nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Milana Jelića. Odata je počast Jeliću, koji je preminuo iznenada 30. septembra 2007. u 51. godini od posledica srčanog udara.

СРПСКА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ ЈЕЛИЋА: У Модричи одата почаст некадашњем председнику РС

Milan Jelić foto SRNA

Predsednik Srpske Milorad Dodik poručio je da je prošlo 17 godina otkako je izgubio prijatelja, a Srpska predsednika.

- I danas kao i tada tuga, ali i rešenost da se sačuva ono za šta se Milan, i kao čovek i kao predsednik, borio - demokratska i jaka Republika Srpska. Počivaj u miru, prijatelju. Kako rekoh pre 17 godina, tvoj grob čuva i čuvaće policija Republike Srpske - poručio je Dodik.

Radovan Višković, premijer RS, poručio je da svi treba da budu ponosni na Milana Jelića i na ono što učinio tokom života, jer je ostavio pečat svojim delima i u Modriči i u Republici Srpskoj.

- Prerani odlazak Jelića predstavlja veliki gubitak za Srpsku, Modriču i njegovu porodicu. Zato smo tu da mu odamo počast za sve što je uradio za Modriču i RS. U kratkom životnom veku učinio je mnogo - rekao je Višković.

Besprekorna biografija!

SMRT je Milana Jelića zatekla na funkcijama predsednika Srpske, potpredsednika SNSD, predsednika FS RS i FS BiH. Jelić je bio univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka i sportski radnik. Obavljao je najodgovornije poslove u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede i energetike RS. Dobio je brojna priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003, Orden za stvaralaštvo - na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

Podsetio je da je Jelić bio čovek vedrog duha i da je probleme rešavao u hodu, bez stresa.

- Da je danas s nama dao bi veliki doprinos da određene probleme rešavamo na brži i bolji način. Mi smo danas tu da pokažemo da ono što je on uradio neće nikada biti zaboravljeno - rekao je Višković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote