PROMOVISALA JE VELIKU ALBANIJU! Kontroverznu pevačicu tužili, ovaj peh je koštao 150.000 dolara

Novosti online

10. 07. 2021. u 13:37

PEVAČICA Dua Lipa dobila je tužbu i to jer je na svom Instagram profilu objavila svoju fotografiju!

ПРОМОВИСАЛА ЈЕ ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ! Контроверзну певачицу тужили, овај пех је коштао 150.000 долара

Foto: Instagram

Naime, sporna slika u vlasništvu je jednog od tamošnjih paparaco fotografa, zbog čega je za korišćenje ove fotografije potrebno autorsko pravo i dozvola koje pevačica, svakako nije imala.

Kompanija “Integral Images” je 6. jula podigla tužbu na osam stranica protiv poznate pevačice, optužujući je za kršenje autorskih prava.

Kako stoji u tužbi, Lipa je ‘bez dozvole i odobrenja’ objavila jednu od njihovih fotografija. Na ovoj slici pevačica sa velikim šeširom napušta aerodrom.

Takođe, pomenuta kompanija je navela da Dua zarađuje na osnovu Instagram mreže, a za ovo nedozvoljeno korišćenje njihove fotografije od nje potražuju 150.000 američkih dolara, i to nije sve. Oni traže i pokrivanje svih sudskih troškova i advokatskih naknada, kao i izdavanje naloga kojim bi se pevačica sprečila da i ubuduće objavljuje njihove fotografije.

Lipa nije prva slavna osoba koja je tužena zbog deljenja svojih “paparazzi” slika na društvenim mrežama. Ariana Grande i Džastin Biber takođe su se suočili sa sličnim situacijama 2019. godine.

(ALO!)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!