NOVOSTI SAZNAJU - DENIS MURIĆ KAO ACA LUKAS: Uskoro počinje snimanje dugoočekivanog filma i serije "Kafana na Balkanu"

Jl. B.

04. 06. 2022. u 09:40

SVE je spremno za početak snimanja filma i serije "Kafana na Balkanu", koji će prikazati mnogo više od života pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas. Posle konferencije, koja je održana na brodu, ostalo je da pitanje ko će igrati glavnog junaka. Glumac Marko Janketić je u intervjuu za "TV novosti" krajem aprila potvrdio da je tumačiti Acu Lukasa, ali izvršna producentkinja Aleksandra Filipović želela je da to ostane na nivou glasine.

НОВОСТИ САЗНАЈУ - ДЕНИС МУРИЋ КAO АЦA ЛУКАС: Ускоро почиње снимање дугоочекиваног филма и серије Кафана на Балкану

Foto M. Anđela

Međutim, kako su "Novosti" saznale, Denis Murić će dobiti glavnu rolu. Ono što je, čini se, presudilo je tetovaža Dijega Maradone, koju Murić ima na stomaku. U mladosti je Aca Lukas bio odličan fudbaler, a idol mu je bio upravo Maradona. Filmofili bi mogli ovu koincidenciju da povežu sa filmom "Zlatni dečko". Iako je Denis Murić oživeo mladog fudbalera Denisa Markovića, koji je takođe opčinjen argentinskim majstorom sa "bubamarom", to je izgleda samo slučajnost.

- Ne želim niko da me karikira ili imitira, prosto glumac koji me bude igrao daće svoj pečat. Predlagali su mi da ja glumim sam sebe, ja nisam talentovan za glumu i to bi bilo bezveze - rekao je Lukas.

Denis Murić, Foto Promo

 

Godinu dana je prošlo od objave knjige "Ovo sam ja", u koju je Vanja Bulić pretočio život Ace Lukasa. Upravo to delo poslužilo je kao osnova za scenario koji, pored Bulića, potpisuju Marko Marković, Maša Šarović i reditelj Nikola Zdravković.

- Napisano je 20 epizoda serije i scenario za film. Aca je povod da se ispriča o nekadašnjem periodu. On je pristao da govori otvoreno o svemu i svi očekuju sad ljubavne doživljaje, a ovo je mnogo ozbiljnija priča. Videćemo ono o čemu se najmanje zna, kako je Aca stasavao i kako je postao takav kakav je. Njegov porodični život objašnjava sve ono što je on kasnije radio i što danas jeste - kaže Vanja Bulić.

Reditelj Nikola Zdravković objašnjava da će zaplet obuhvatiti period od 1980. do 2003. godine i da će to biti i topla porodična priča.

- Serija i film ne rade se zbog toga da se Aca Lukas zacrta negde. Nisam ni Laza Kostić, ni Đura Jakšić, ni Nikola Tesla, niti će da stoji ploča "Ovde je rođen Aca Lukas". Dakle, serija nije o meni nego o devedesetim godinama i početku dvehiljaditih, o nečemu što bih voleo da se pokaže. Možda i hvata nostalgija za devedesetim, koje su prokazane godine. One nisu takve kakvim ih danas smatraju, i hteo sam da se pokaže kako je sve grozno krenulo posle 5. oktobra i da se pravi kriminal pokaže na pravi način - rekao je Aca Lukas.

Scenarista Vanja Bulić i reditelj Nikola Zdravković / Foto M. Anđela

Mnogo će "crnih bisera" biti prosuto po "Kafani na Balkanu", a kriminal će biti oslikan onakav kakav je bio. "Novosti" su otkrile i da ćemo u filmu i seriji videti i Cecu i Arkana. Da li će Cecu možda glumiti njena ćerka Anastasija, za sada ostaje tajna.

Prva klapa u produkciji "Telekoma Srbije" i Hajp prodakšna biće početkom avgusta, a snimanje će trajati do kraja novembra. Glumaca će, kako saznajemo, biti 180, ekipa će snimati u Beogradu i na još sedam lokacija, a najveći broj kadrova biće zabeležen u eksterijerima.

KONCERT NA RECI

 

Foto M. Anđela

KONFERENCIJA za medije održana je ni manje ni više nego na brodu, koji je dva sata krstario Savom i Dunavom. Dok su pored predstavnika sedme sile promicali Kalemegdan, Pobednik, Kula Nebojša i Beograd na vodi, muzičar Aca Lukas je seo za klavijature i zasvirao. Koncert na reci počeo je pesmom Olivera Dragojevića "A kad mi dođeš ti", zatim se čula numera Bijelog dugmeta "Nakon svih ovih godina", da bi uz reči "Ajmo ono zbog čega smo došli", zasvirao "Kafanu na Balkanu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače