POSLE DVE GODINE ZABRANA: Dvojniku Kijanu Rivsa vraćen Fejsbuk profil, Brazilac će da dobije i odštetu (FOTO)

Novosti online

06. 07. 2022. u 20:19

BRAZILAC Markos Žives izgleda indentično kao poznati holivudski guumac Kijanu Rivs.

ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАБРАНА: Двојнику Кијану Ривса враћен Фејсбук профил, Бразилац ће да добије и одштету (ФОТО)

Foto: Profimedia

Pošto mu je nalog na Fejsbuku suspendovan pre dve godine, sud je presudio u korist dvojnika Kijanua Rivsa, kome će biti isplaćena odšteta.

Markos Ževes, izgleda skoro identično kao Kijanu Rivs, a to je primetio kada je imao 17 godina. Iako u početku nije mislio da zarađuje na osnovu svog izgleda, odluku je promenio kada je izgubio posao na naftnom tankeru. Društvenu mrežu Fejsbuk koristio je u promotivne svrhe, pa je stekao mnogo pratilaca. Ipak Fejsbuk je odlučio da suspenduje njegov nalog.

Markos je podneo tužbu protiv Kompanije "Fejsbuk" i posle dve godine uspeo je da povrati profil na sudu u Rio de Žaneiru.

Sudskom odlukom naloženo je "Fejsbuku" da u roku od pet dana ponovo aktivira njegov nalog i da isplati Markosu 770 funti. Ako u predviđenom roku "Fejsbuk" ne isplati Markosu određenu sumu, onda će morati da plaća na dnevnom nivou po 31 funtu.

- Bila je to dvogodišnja borba. Kada su me prepoznali kao dvojnika, Fejsbuk mi je uklonio profil za manje od tri meseca. Bilo je mnogo lažnih profila koji su se pretstavljali kao ja i od fanova su tražili novac. Lažni profili su ostali onlajn - istakao je Markos Ževes.

Markos ima profili na Instagramu gde redovno objavljuje fotografije. Na toj društvenoj mreži trenutno ima preko 170.000 pratilaca.

(rts)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)