DANI VRANJA: Nastupaju Breskvica, Stefan Zdravković i Dejan Matić

J. S.

24. 08. 2023. u 19:15

Ovogodišnja manifestacija „Dani Vranja”, 19. po redu, biće održana od 26. do 30. Avgusta, a Vranjance očekuje bogat program kao i kncerti za svačiji muzički ukus.

ДАНИ ВРАЊА: Наступају Бресквица, Стефан Здравковић и Дејан Матић

Detalj sa jedne od prethodnih manifestacija / Foto D. Ristić

Prvog dana manifestacije u Gradskom parku biće otvoreni Sajam knjiga, Etno bazar i Letnji atelje, dok će na glavnom šetalištu u centru grada, od 18 sati, biti otvorena izložba slika grupe vranjskih autora.

Istog dana Omladinskog kulturnog centa planirana je multimedijalna radionica Kancelarije za mlade, a pola sata kasnije defile ansambala, učesnika ,,Međunarodne smotre folklora'' i svečani prijem u Gradskoj kući.

Program će biti nastavljen od 19 sati nastupom folklornih ansambala u okviru „Međunarodne smotre folklora”, a nakon toga i nastupom italijanskog ansambla ,,Moresca nuova''. U nedelju, 27. avgusta, program počinje Planinarskim maratonom od Barelića do Lepčinca. U Gradskom parku, predviđeno je otvaranje izložbe ,,Poznati Vranjanci'', a potom  i prezentacija monografije ,,Ukusi juga'', kao i prezentacija gastronomije vranjskog kraja. Iste večeri na centralnoj bini, na prostoru parkinga kod Robne pijace, koncert će održati Stefan Zdravković – Princ od Vranje, a nakon njega nastupiće i lokalni bend ,,Džoli Džamper''.

Trećeg dana manifestacije, 28. avgusta, u prostoru Gradskog parka, od 10 do 12 sati predviđena je radionica animiranog filma, a u popodnevnim satima i izložba proizvođača vina, meda i rakije, kao i starih zanata. Na centralnoj bini  u večernjim satima nastupiće duvački orkestri, a sat kasnije i ovogodišnji pobednici u Guči, orkestar Stefana Mladenovića. Potom će svoj nastup pred Vranjancima imati i ,,Breskvica'', umetnica koja je stekla veliku popularnost među mladom publikom.

Četvrtog dana manifestacije, uz već ustaljene sadržaje na Sportskom centru planiran je Otvoreni turnir u tenisu, a u popodnevnim satima, predviđena je izložba oldtajmera i bajkera, tokom koje će posetioce zabavljati lokalni bend ,,Vrač''. Istog dana u Gradskom parku biće priređeno književno veče Vranjanke Aleksandre Jovanović, kada će biti promovisan njen novi roman ,,Petra je stvarno otišla''. Na centralnoj bini koncert će održati Dejan Matić.

Poslednjeg dana manifestacije od 17 sati u pešačkoj zoni planirani su Javni čas zdravlja i nastup plesnog kluba.  Od 19 sati u Gradskom parku predviđeno je još jedno književno druženje, i to sa jednom od najčitanijih domaćih spisateljica, Jelenom Bačić Alimpić. Sat kasnije, takođe u gradskom parku, predviđeno je nadmetanje u humorističkom pripovedanju pod nazivom ,,U Vranje nema laganje''. Manifestacija se završava iste večeri koncertom grupe ,,Neverne bebe'' na centralnoj bini na gradskom parkingu i nastupom di - džejeva. Sve vreme trajanja manifestacije Gradski park će biti mesto gde će osim Sajma knjiga, Etno bazara i Letnjeg ateljea biti sadržaji za zabavu najmlađih Vranjanaca, u vidu dvorca na naduvavanje i animatora. Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)