MLADA ADVOKATICA “DOBIJA SPOROVE” I U MUZIČKIM VODAMA

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

03. 09. 2023. u 13:43

Tridesetogodišnja advokatica iz Vranja Aleksandra Arsić uspešno paralelno gradi dve karijere, jednu za koju se školovala i drugu koja joj je prva ljubav i od koje ne odustaje.

МЛАДА АДВОКАТИЦА “ДОБИЈА СПОРОВЕ” И У МУЗИЧКИМ ВОДАМА

Foto: Privatna arhina

Spojila je ova mlada Vranjanka sve svoje ljubavi i utkala im dozu mističnosti i istorije, o čemu govori nova pesma koju je svojim čarobnim glasom otpevala ova mlada pravnica.

Pesma „Dodole“ inspirisana je južnoslovenskoj mitologijom, tačnije, Dodolom ili Perperunom, koja predstavlja boginju kiše i vezuje se za vrhovnog staroslovenskog boga groma Peruna. Dodolski rituali su igre i pesme čiji magični elementi su imali za cilj da izazovu kišu – objašnjava  Aleksandra Arsić sa puno strasti sadržaj i ideju svoje pete muzičke numere koju je snimila i za koju je nedavno urađen spot .

Za kratko vreme spot je video veliki broj ljudi na njenom Youtube  kanalu, a topla i mistična priča koju  prezentuju “dodole” devojke obučene u belu odeću, koje  na glavi nose vence od trava i cveća,  nikoga nije ostavile ravnodušnim.

- U spotu su članice Kulturno umetničkog društva  „Vrelac“  iz Vranjske Banje, a kompletna produkcija je rađena u Vranju, što me čini ponosnom  -  kaže Aleksandra.

Ako je pitate šta je poruke pesme kao iz topa odgovara  da pesma govori o “pobedi dobra nad zlom”. I, ako se čini da radi dve nespojive stvari, i u jednj i u drugoj želi da slavi upravo ono što je pomenula, pobedu dobra nad zlom, ona ne odustaje ni od jednog posla i kaže da joj je posebno drago što ima podršku  kolega koji polako saznaju za njenu “drugu profesiju”.

- Za mene je muzika sastavni deo života, od kako znam za sebe. Otac je lekar, majka farmaceutkinja, a ja sam uvek imala slobodu u odabiru profesije bez ikakvih pritisaka, samo što sam ja želela i jedno i drugo. Iako se činilo nemogućim, sada je evidentno da kada se čovek posveti nekom poslu može ga dobro obavljati, čak iako su to dva posla – priča uz osmeh koji je njen zaštitni znak ova mlada žena.

Foto: J.S.

 

Aleksandra je diplomirala  2016. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završila master studije, dok je trenutno doktorand na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, a profesionalno se bavi advokaturom u rodnom gradu gde ima svoju advokatsku kancelariju  i obavlja posao saradnika u nastavi na Pravnom fakultetu.

Muzikom počinje da se bavi u detinjstvu, kada se zainteresovala za pevanje i sviranje klavira. Pohađala je muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Vranju, odsek klavir.

 - Paralelno sam ja spremala ispite, učila i takmičila se na raznim muzičkim događajima. Pravna nauka se tretira kao nešto što je rigidno i čega se moramo držati, a muzika mi daje neophosnu slobodu u stvaralaštvu. Takao da sam ja toj slobodi dala malo rigidnosti, a pravnoj sferi kreativnosti – pojašnjava Aleksandra.

2021. godine objavila je svoj prvi singl „Mirni mrak“, za koju je snimljen spot u Vranju. Početkom 2022. godine je objavila singl „Srce koje ljubi“ po tekstu grčke pesnikinje Sapfo, za koju je snimljen spot u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju. Krajem 2022. godine objavila je duet sa muzičarom Vladimirom Stošićem „Kad o tebi ne mislim“ za koju je takođe snimljen spot, kao i duet „Letnje noći“, a koje predstavljaju sastavni deo albuma „Nad sobom“, autora Vladmira Stošića. Očekuje da će uskoro snimiti i album.

Vranje u duši

Aleksandra je radila u Beogradu u advokatskim kancelarijama, kao asistent na fakultetima putuje dva puta nedeljno iz svog malog grada. Odlučila je da advokatsku karijeru pravi baš iz rodnog grada, a pokazalo se da i u muzičkoj karijeri može napredovati i zbog toga kaže da joj je Vranje u duši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!