PRATIM ZNAKOVE PORED PUTA: Ana Bekuta prvi put posle Mrkine smrti

Novosti onlajn

23. 02. 2024. u 23:45

ANA BEKUTA bila je specijalna gošća na koncertu Aleksandre Prijović na koncertu u Osijeku, a nakon spektakla na kojem je pozdravljena ovacijama, i prvi put posle smrti njenog partnera Milutina Mrkonjića.

ПРАТИМ ЗНАКОВЕ ПОРЕД ПУТА: Ана Бекута први пут после Мркине смрти

Foto: Printskrin Jutjub/Ana Bekuta

Ona je prokomentarisala neverovatan Prijin uspeh, a otkrila je i želju njenog Mrke koju je i nedavno i ispunila.

Bekuta je u razgovoru otkrila i kako je došlo do saradnje sa Alkom Vuicom, a priznala je i zbog čega je odlučila da objavi ne jedan nego dva svoja albuma, ako i zašto je rešila da se posveti i izdavačkom poslu.

-Ideja je bila da izbacim album, ali dolazile su do mene divne pesme kojih nisam želela da se odreknem. Tako sam ih i nazvala, prvi i durgi album. Inače konstantno mislim na svoju publiku i snimam albume. Želim da ih obradujem nečinm novim, da ne pevamo stare pesme i evo rezultata. „Grešila sam“ i „I za vas koji niste smeli“. Izaći će prvi dupli album u izdanju moje muzičke kuće „Brojanica ton“. Drago mi je zbog toga, bavim se i nekim drugim stvarima posle gotovo 40 godina karijere. Rešila sam da album bude u mojoj produkciji – rekla je Ana i najavila svoje dvostruko CD izdanje koje će uskoro ugledati svetlost dana.

Foto: Miša Obradović

Pesma „Zagrli me“ koju je otpevala u duetu sa Halidom Bešlićem otvorila joj je muzička vrata saradnje sa autorima iz regiona, i već je postala jedna od omiljenih među Bekutinim fanovima, a njene stihove pevačica je nedavno i posvetila Milutinu Mrkonjiću u svojoj emotivnoj objavi na Instagramu.

-Pesma „Zagrli me“ bila je omiljena pesma mog Milutina koji nas je napustio 2021. godine. On je znao tu numeru i rekao mi „Molim te, nemoj da propustiš ovakvu pesmu, snimi ovo“. Tako da, neverovatne se stvari dešavaju u mom životu i mojoj karijeri i nekako pratim te znakove pored puta i idem njima. Tako me je put doveo i u Osijek – ispričala je Bekuta.

Foto: Printskrin Jutjub/Ana Bekuta

Na pesmu „Grešila sam“, naslovnu numeru „prvog novog“ albuma Ana je po sopstvenom priznanju čekala godinama i koja joj je možda i jedan od favorita.

-Pesma „Grešila sam“ za koju je tekst pisao čuveni Duško Trifunović, čovek koji je pisao i za Bijelo dugme, Indekse, jedan je od favorita. Taj tekst me je proganjao pre „XY“ godina, još od kada sam pročitala tu njegovu pesmu. Malo, malo, pa kažem sebi: „Bože, zašto niko ne može da mi napravi ovakvu pesmu sa ovakvim tekstom“. Pre godinu i po dana sam uzela taj tekst i poslala svom klaviristi i rekla mu da mi napravi ovo. U roku od sat i po vremena mi je poslao melodiju i to je bilo to. Čudne stvari se dešavaju – objasnila je Bekuta.

Foto: Branislav Pećaranin Bandži

Pevačica je u razgovoru otkrila i kako je došlo do saradnje između nje i Alke Vuice koja je autor teksta na numeri „Kasno da se kajem“.

-Ja Alku oduvek obožavam i ti moji vapaji za saradnju sa njom krenuli su od 90-ih, od „Nek ti jutro miriše na mene“ i „Varaj, varaj, varalice“. Duet sa Bešlićem je pokrenuo celu priču i saradnju sa njom. Ja nju obožavam, ona je predivna osoba, divna duša i tako talentovana. Ne mogu prosto da verujem da mi je Bog poklonio susret sa njom. Ja nju obožavam, ona je moje božanstvo – rekla je Ana.

Foto: Printskrin Jutjub/Ana Bekuta

Veliku pažnju javnosti u regionu izazvala je nedvosmislena podrška Severini u borbi za starateljstvo nad sinom, kada je javno među prvima ustala protiv oduzimanja deteta od majke. Bekuta je otkrila i da li se i čula poslednjih dana sa Severinom.

-Nisam želela i lično da je zovem u ovim trenucima jer znam da ima mnogo nastupa koje nije odložila. Bravo na snazi i energiji, to se i očekivalo od Severine. Bravo! Borba do kraja! Nas dve se razumemo tim porukama i ja sam uvek tu za nju, kao što znam da je i ona tu za mene, ne daj Bože, kad zatreba za podršku. Neizmerno mi je drago što je moja poruka izazvala divne komentare i naišla na dobar odziv. U svakom slučaju učinila sam da skrenem pažnju i učinila sam jedno dobro delo, što je meni najvažnije – ispričala je Ana.

Foto: Printskrin Jutjub/Ana Bekuta

Ana je za hrvatski medij odgovorila i na direktno pitanje ko je Aleksandra Prijović, tema koja se mesecima unazad provlači kroz tamošnje medije.

-Aleksandra je predivno biće, nežno osetljivo, predivno peva, pretalentovana sa divnim pesmama i ovo što se sada dešava u njenoj karijeri milsim da je Božija volja. Da je Bog tu umešao prste i otvorio joj sva ta vrata širom eks-Jugoslavije na našem govornom području. To samo govori o tome koliko je Bog veliki – zaključila je Ana.

(EKSTRA FM)

BONUS VIDEO:

ZNANjE I OBRAZOVANjE VAM NIKO NE MOŽE ODUZETI | "Novosti" intervju | Neda Ukraden

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove