DRAMA NA EVROVIZIJI U MALMEU: Izraelskoj predstavnici naređeno da ne napušta hotelsku sobu

Tanjug

04. 05. 2024. u 19:35

IZRAELSKOJ predstavnici na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije Eden Golan rečeno je da ne napušta hotelsku sobu, osim ukoliko ide na nastupe i zvanične događaje Evrovizije, zbog pro-palestinskih protesta u švedskom Malmeu, gradu gde se održava ovo takmičenje.

ДРАМА НА ЕВРОВИЗИЈИ У МАЛМЕУ: Израелској представници наређено да не напушта хотелску собу

Foto: Printsrkin/Instagram

Izraelskoj predstavnici na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije Eden Golan rečeno je da ne napušta hotelsku sobu, osim ukoliko ide na nastupe i zvanične događaje Evrovizije, zbog pro-palestinskih protesta u švedskom Malmeu, gradu gde se održava ovo takmičenje.

Njoj su iz policije rekli da ostane van vidokruga javnosti sem za vreme nastupa, preneo je Juronjuz.

Foto: Profimedia

Ona je stigla u Malme ovog vikenda, uz jake mere bezbednosti, noseći bedž u znak solidarnosti sa taocima koje još drži Hamas. Švedska policija je u stanju visoke pripravnosti, a zatražila je pojačanje iz Danske i Norveške za najveće evropsko takmičenje u pop muzici.

Pozivi za bojkot događaja su stigli odavno, a više od 1.000 švedskih umetnika zahtevalo je da se Golan zabrani da učestvuje, kao i 1.400 finskih radnika iz oblasti umetnosti.

Foto: Profimedia

U Malmeu je u petak spaljen Kuran, dok je, kako je pisao Tajms of Izrael, jedan od aktera spaljivanja muslimanske svete knjige, bio ogrnut izraelskom zastavom, dok je izgažena palestinska zastava. Izbor za najbolju pesmu Evrovizije biće održan u periodu između 7. i 11. maja u Malmeu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove