PROMENE NA KLADIONICAMA PRED FINALE EVROVIZIJE: Evo kakve su šanse Srbiji za pobedu

Novosti online

10. 05. 2024. u 07:58

POSLE održanog drugog polufinala "Evrovizije 2024", znamo tačan spisak 26 zemalja koje su ušle u finale prestižnog muzičkog takmičenja.

ПРОМЕНЕ НА КЛАДИОНИЦАМА ПРЕД ФИНАЛЕ ЕВРОВИЗИЈЕ: Ево какве су шансе Србији за победу

Foto: Tanjug/AP

Kladionice ove godine najnaklonjenije su, još uvek, takmičaru iz Hrvatske Bejbi Lazanji koji već nedeljama ne pada sa prvog mesta, odmah za njim je Švajcarac Nemo.

Ipak, predstavnica Izraela Eden Golan naglo je skočila na kladionicama, po ulasku u finale. Sa visokog osmog mesta popela se na još više 4. mesto.

Među prvih pet takođe se nalaze i Ukrajina i Irska.

Predstavnica Srbije Teja Dora na kladionicama je na 23. mestu.

Inače, Albanija je jedina komšijska zemlja koja nije uspela da se plasira u finale "Evrovizije 2024".

U prvom polufinalu dalje su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg, dok su se iz drugog polufinala "Evrovizije 2024" u finale plasirali: Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija, Jermenija.

Direktan prolaz imali su: Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, jer najviše novca izdvajaju za održavanje "Evrovizije" svake godine, a pored njih direktno u finalu je i ovogodišnji domaćin Švedska.

Foto: Printskrin

 

Naime, gledaoci više ne moraju da čekaju da poslednja numera bude izvedena, već mogu da glasaju za favorite od početka prve takmičarske kompozicije.

Taj način glasanja koristio se 1997. godine kada je prvi put uvedeno telefonsko glasanje, ali i 2010. i 2011. godine.

Gledaoci iz država koje se ne takmiče, koji glasaju putem interneta, imaju na raspolaganju gotovo 24 sata, pošto je onlajn glasanje otvoreno od druge generalne probe pre svake takmičarske večeri.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK NA CEREMONIJI DANA EVROPE: Srdačan pozdrav Vučića sa Žiofreom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)