LEPOTA JE U TRADICIJI: Sestre Gobović održale solistički koncert povodom 20 godina karijere (FOTO/VIDEO)

D. Cakić

20. 05. 2024. u 21:01

SESTRE Marina i Marija Gobović, simboli izvorne tradicionalne muzike, večeras su proslavile dvadeset godina karijere na poseban način - kroz muziku koja spaja prošlost i sadašnjost.

ЛЕПОТА ЈЕ У ТРАДИЦИЈИ: Сестре Гобовић одржале солистички концерт поводом 20 година каријере (ФОТО/ВИДЕО)

Foto D, Cakić

Naime, održaale u veliki solistički koncert "Lepota je u Tradiciji" u MTS dvorani u Beogradu.

- Ponosna sam što smo Beogradu poklonile ovaj spektakl. Više od 150 izvodača na sceni je veliki izazov, ali verujemo da je publika uživala u ovom dogadaju - rekla je Marija, dok Marina ističe sledeće:

- Puno ljubavi i truda smo uložile u pripremu ovog koncerta. Uz veličanstveni simfonijski orkestar Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i naše dragocene "Slavujčice" koje vodimo pri Hramu Svetog Save, kao i uz naše specijalne goste, ovo veče je bilo samo još jedan dokaz predanog zalaganja za negovanje naše muzičke tradicije. Nakon uspešne turneje koju smo realizovale po americkoj dijaspori, ovo je naš način da se posebno posvetimo sada našoj publici u Srbiji i da smo im priredile spektakl za pamćenje.

Specijalni gosti na koncertu bili su Renato Henc i ženski sastav "Frajle".

Sa preko 150 izvođača na sceni, uključujući članove slavnog orkestra Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i specijalne goste, zajedno sa Marinom i Marijom, ovo je bilo veče koje će zauvek ostati urezano u sećanju svih prisutnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška