TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Preminula zvezda filma "Isijavanje" (VIDEO)

Novosti online

11. 07. 2024. u 17:57

ŠELI Duval preminula je u 75. godini.

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ ХОЛИВУДА: Преминула звезда филма Исијавање (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Jean Jacques Levy, File

Poznata  filmska i televizijska glumica, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Kanskom festivalu, preminula je od komplikacija dijabetesa u svom domu u Blanku u Teksasu.

Bogata filmska karijera

Šeli je svoju karijeru započela početkom sedamdesetih, kada je dobila ulogu u filmu „Bruster Meklaud“, reditelja Roberta Altmana.

Nakon toga, usledile su uspešne uloge u filmovima:  „McCabe & Mrs. Miller“, „Thieves Like Us“, „Nashville“, „Annie Hall“ i „3 Women“, koji joj je doneo nagradu Filmskog festivala u Kanu za najbolju glumicu.

Njeno posljednje televizijsko gostovanje bilo je 2016. godine kada je bila u emisiji „Dr. Phil“, a kasnije je u intervjuu za „The Hollywood Reporter“ razgovarala o snimanju Kjubrikovog filma, te je otkrila da je za nju to bilo iscrpljujuće jer je on bio vrlo težak i zahtevan, a osvrnula se i na svoju celokupnu holivudsku karijeru.

Pre toga niko je nije video godinama niti je znao gde se tačno nalazi. Šeli je poslednji put glumila u filmu “Manna From Haven“ iz 2002. godine i nakon toga se povukla iz glume.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev