“KOLIKO JE OVAJ MORON SPREMAN DA PLATI”: Pet osoba optuženo u vezi sa smrću Metjua Perija, uključujući dva lekara

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 08. 2024. u 21:33

AMERIČKO tužilaštvo saopštilo je danas da je pet osoba optuženo u vezi sa smrću glumca Metjua Perija od predoziranja ketaminom prošle godine, uključujući njegovog asistenta i dva lekara.

“КОЛИКО ЈЕ ОВАЈ МОРОН СПРЕМАН ДА ПЛАТИ”: Пет особа оптужено у вези са смрћу Метјуа Перија, укључујући два лекара

Foto: Profimedia

Tužilac Martin Estrada objavio je optužbe danas, rekavši da su doktori dali Periju veliku količinu ketamina, a u porukama se pitali "koliko je ovaj moron spreman da plati" pod dogovorom da brišu te konverzacije iz telefona.

-Ovi optuženi su iskoristili probleme zavisnosti Metjua Perija da bi se obogatili. Znali su da je ono što rade pogrešno, rekao je Estrada.

Dvoje optuženih, uključujući ličnog asistenta Keneta Ivamasu, već su priznali krivicu, a treća osoba je pristala da se izjasni krivom, prenosi AP.

Tužilac je rekao da su optuženi ubrzo nakon Perijeve smrti razmenili poruke u kojima se navodi ketamin kao uzrok smrti, kao i da su pokušali da prikriju svoje učešće u snabdevanju Perija ketaminom, anestetikom koji se ponekad koristi za lečenje hroničnog bola i depresije.

Kako navodi Bi-Bi-Si (BBC), Peri je narkotik nabavljao od uličnih dilera, a preko Ivamase stupio je u kontakt sa optuženim Erikom Flemingom.

On je policiji priznao da je anestetik nabavio od dilerke Džasvin Sange, poznate kao "Kraljica ketamina" i da je Ivamasi dao 50 bočica, od toga polovinu četiri dana pre Perijeve smrti.

Policija Los Anđelesa saopštila je u maju da sarađuje sa saveznim vlastima na istrazi izvora ketamina koji je Peri konzumirao.

Perija (54) je Ivamasa pronašao licem nadole u ​​zagrejanom kraju bazena u svom domu krajem oktobra 2023.

Medicinska kancelarija okruga Los Anđeles pripisala je njegovu smrt akutnim efektima ketamina nakon obdukcije u decembru.

Glumac se ketaminom lečio od depresije i anksioznosti ali njegova poslednja sesija održana je više od nedelju dana pre njegove smrti, a patolog je saopštio da ketamin u Perijevom sistemu "ne može biti iz te terapije infuzijom“.

Nivoi ketamina u njegovom telu bili su visoki, odnosno jednaki količini koja se koristi za opštu anesteziju tokom operacije, saopštio je mrtvozornik.

Njegova smrt je na kraju proglašena nesrećnim slučajem, a mrtvozornik je saopštio da faktori koji su doprineli smrti glumca uključuju utapanje, bolest koronarne arterije i efekte buprenorfina, koji se koristi za lečenje zavisnosti od opioida.

Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", javno je govorio o svojoj dugotrajnoj borbi sa zavisnošću od opijata i alkohola, što je opisao u svojim memoarima iz 2022. godine pod nazivom "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar".

Prema saopštenju kancelarije mrtvozornika, u vreme smrti Peri je bio trezan 19 meseci.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Vidjeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)