DA SE BORIMO PROTIV GREŠNIH NAVIKA: Anastasija Ražnatović Gudelj započela Gospojinski post i uputila važnu poruku

Novosti onlajn

15. 08. 2024. u 22:37

ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ GUDELj veoma poštuje pravoslavlje, privržena je veri i Bogu, o čemu svedoči i njena nova objava o postu koji je počeo juče, 14. avgusta, na društvenoj mreži Instagram.

ДА СЕ БОРИМО ПРОТИВ ГРЕШНИХ НАВИКА: Анастасија Ражнатовић Гудељ започела Госпојински пост и упутила важну поруку

Foto: Novosti

Kako je juče počeo Gospojinski post, Anastasija je u nekoliko pasusa sa svojim pratiocima podelila šta zaista znači poštovati post.

Foto: Printskrin Instagram/raznatovicanastasija

- Post je vreme podvižničkog delanja - udaljavanja od zla. Drugim rečima čovek treba da se trudi da se tokom posta udaljava kako od svih grehova i poroka koji su oko njega, tako i da se bori protiv grehovnih sklonosti i grešnih navika koje su u njemu samom. Znači, ne radi se u postu samo o uzdržanju od mrsne hrane, već i o uzdržavanju jezika od ispraznih, zlobnih, ravnih, ružnih i nepristojnih reči.

- U vreme posta treba da se trudimo da ne praznoslovimo, da ne osuđujemo, da ne ogovaramo, da ne spletkarimo, da ne "komentarišemo" druge ljude, njihov izgled, ponašanje, postupke, nedostatke, grehe... Srećan i blagosloven početak posta! - piše u njenom postu.

Foto: Novosti

U Španiji posećuje pravoslavna zdanja

Inače, Anastasija je od malih nogu u porodici Ražantović učena o veri, o čemu se nikada nije libila da priča javno.

Pre nekoliko godina se preselila kod supruga Nemanje Gudelja u Marbelju, gde gotovo svake nedelje posećuje pravoslavne manastire i crkve, što često dele na mrežama.

(BLIC)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra