"ORLOVI", MORA OVO BOLJE: Fudbalska reprezentacija Austrije ogolila mane Srbije

N. Iljukić

05. 06. 2024. u 13:55

AKO je ono u utorak u Beču bila proba pred generalnu probu, onda pred premijeru mora da nam drhte noge i znoje se dlanovi. Fudbalska reprezentacija Srbije je bila gost Austrije , a domaćin je u Beču slavio zasluženo sa 2:1 (2:1) i za 90 i kusur minuta ogolio sve mane ekipe čijih je 26 imena pre nekoliko dana izdiktirao selektor Dragan Stojković.

ОРЛОВИ, МОРА ОВО БОЉЕ: Фудбалска репрезентација Аустрије оголила мане Србије

FOTO: Tanjug/AP

Već u devetom sekundu utakmice domaćin je trebalo da dobije penal, kada portugalski sudija nije video kako je Spajić oborio Baumgartnera. Izostanak VAR tehnologije nas je spasao tada, ali ne i u 11. minutu kada je Patrik Vimer ulovio odbranu Srbije prvi put na spavanju. Samo stotinak sekundi kasnije videlo se da ovo neće na dobro da izađe. Isti onaj Kristof Baumgartner je naterao Vanju Milinković-Savića da drugi put izvadi loptu iz mreže na stadionu na kojem je među 25.000 Austrijanaca bilo i skoro 5.000 Srba. U tom trenutku izuzetno razočaranih jer su želeli i očekivali više od “orlova” koji su se iz dubokog sna trgli u 16. minutu kada je kapiten Tadić šutirao malo pored gola.

Piksijev eksperiment sa Urošem Spajićem i Nemanjom Gudeljom u poslednjoj liniji tima nije “upalio”, pa smo na sebe počeli da ličimo tek kada je Gudelj otišao u vezni red polovinom prvog poluvremena.

Centralni bek Strahinja Pavlović prepolovio je vođstvo Austrije u 35. minutu pošto se pojavio u petercu i glavom poslao loptu u mrežu sa manje od dva metra.

Reagovao je na velikom odmoru selektor Stojković , na teren poslao Aleksandra Mitrovića koji je zaigrao u tandemu sa skoro pa neprimetnim Vlahovićem. U finišu meča na teren je otišao i Luka Jović, ali od upotrebljivih bočnih lopti Živkovića i Gaćinovića nije bilo prave vajde…

Detalj sa utakmice Austrija - Srbija / FOTO: Tanjug/AP

Na kraju poraz od Austrije koja bolje raspoložena korača ka Prvenstvu Evrope na kojem će igrati u grupi sa Francuskom, Poljskom i Holandijom.

Problemi u organizaciji igre koje ima naša selekcija postali su očigledni u vremenskom tesnacu koji možda za nekoga pocinje da liči na cajtnot, što bi rekli Nemci i Austrijanci. Vremena za korekcije ima, ali ono curi.

Prilika da se greške isprave ukazuje se još samo u 90 minuta. To će biti generalna proba 8. juna u Stokholmu protiv Švedske. Već posle te generalne probe čekaju nas Englezi. Oni sigurno neće da praštaju greške odbrane Srbije. I neće se zaustaviti na jednom ili sva gola.

“Orlovi”, ovo ništa nije valjalo u gradu gde su se nekada davno komponovale najlepše simfonije. Za muziku koja prija svima, moraćete bolje da se naštimujete!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)