"MOŽEMO DA POBEDIMO ENGLESKU": Gudelj se ne plaši strašnog rivala na otvaranju Eura 2024

Z. Ćorović

12. 06. 2024. u 15:32

BRZO se Nemanja Gudelj oporavio od teške povrede i, na radost selektora Dragana Stojkovića Piksija, na ovom Evropskom prvenstvu biće jako važna karika između veznog reda i odbrane, koja je, ruku na srce, primala dosta lakih golova. Iskusni univerzalac, sa 62 reprezentativne utakmice (jedan postignut gol) u nogama, imaće ulogu da, koliko može, sve dodatno zategne, skupi i učvrsti. Na prvom meču, protiv snažnih Engleza u nedelju, to će biti paklen zadatak.

МОЖЕМО ДА ПОБЕДИМО ЕНГЛЕСКУ: Гудељ се не плаши страшног ривала на отварању Еура 2024

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Svestan je toga Gudelj i nije slučajni što je ovde u Augzburgu on prvi izašao da odgovara na pitanja brojnih srpskih izveštača.

- Osećam se odlično, povreda kolena je prošlost i sada sam maksimalno spreman – istakao je Gudelj. - Sve zavisi od mistera Stojkovića, da li će me uvrstiti u sastav i koju će mi ulogu poveriti. Često to ponavljam, da se najprijatnije osećam na poziciji zadnjeg veznog, ali sam često igrao štopera i u Bredi i u Sevilji, otac Nebojša me je od malena taktički obučavao i učio da mogu da se snalazim na svim mestima. Naravno, ako budem igrao i ako bude prostora za šut – probaću da dam gol Englezima. Lakše pogađam sa distance. Spremni smo na sve, nadam se da će biti prilika da ugrozimo Engleze.

Gudelj se ne osvrće preterano što su Englezi veliki favoriti na meču i što su njihovi mediji već upisali pobedu Albiona u prvom meču.

- Velika utakmica za obe ekipe, pogotovo što je prva na takmičenju. Najvažnija stvar je da smo došli ovde da pokažemo da smo zasluženo na Evropskom prvenstvu. Mislim

da možemo da napravimo nešto ekstra i da pobedimo Englesku, kao i bilo koju drugu reprezentaciju. Moguće je da će utakmica biti dosta zatvorena, zbog važnosti. Ne
plašimo se nikoga, iako Engleska ima sjajan tim sa vrhunskim igračima, poput Kejna, Belingema. Idemo da pobedimo.

Na pitanje engleskih novinara da li je naša šansa što selektor rivala ima velikih problema sa povredama, Gudelj je diplomatski odgovorio.

- Vama i kada se neko povredi, imate kvalitetnu zamenu. Biću iskren, nisam mnogo fokusiran na protivničke igrače koji su povređeni, već samo na nas i to 90 posto. Ostalih deset razmišljamo i pričamo o rivalu. Englezi kao vicešampioni Evrope su došli da naprave nešto veliko, tome se i mi nadamo. Imamo odlične igrače poput Vlahovića i Mitrovića koji mogu svakome da daju gol. Naučili smo mnogo na greškama sa prethodnog svetskog prvenstva, svako loše iskustvo odranije nas čini iskusnijim i jačim.

Vezista Sevilje je poručio da se ne prave računice, niti ima želju koga bi najradije pobedio od tri reprezentacije u grupi.

- Prvo želimo da savladamo Engleze, pa Slovence. I posle Danska, ako Bog da, biće najvažnija utakmica na turniru – vidi se da Gudelj puca od samopouzdanja.


Podrška Anastasije i porodice

NA utakmicama u Nemačkoj, uz Nemanju Gudelja biče supruga Anastasija, kao i ostali članovi porodice. 

- Biće tu, njihova podrška mi mnogo znači, kao i velikog broja naših navijača koji će biti na tribinama. Ostavićemo srce na terenu, želimo da pokažemo nešto veliko i državi i svima koji dođu da nas bodre.


Bićemo bolji nego u Kataru

NAŠ vezista je uveren da je neuspeh na prethodnom Mundijalu u Kataru očeličio „orlove“.

- Moj osećaj je da smo mirniji, iskusniji i to nam daje dosta samopouzdanja i nade da ćemo napraviti bolji rezultat nego u Kataru. Selektor Stojković nam još nije saopštio ko će

igrati protiv Engleza, na narednim treninzima ćemo više znati – kaže Gudelj.

Podsetimo, Srbija i Engleska igraju u nedelju od 21 sat. Pored njih u grupi se još nalaze Danska i Slovenija.

BONUS VIDEO: EURO 2024: Navijači Srbije dočekali fudbalera pred hotelom u Nemačkoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO