GLAVOM DO NOVE PREDNOSTI: Srbija ima najvišu selekciju i najbolji učinak u skoku od svih na EURO 2024

Z. Ćorović

15. 06. 2024. u 09:00

ZOVU se „orlovi“ – izgledaju kao jablanovi. Evro nije ni počeo, a naši reprezentativcu su osvojli titulu prvaka u jednoj prestižnoj kategoriji – sa prosečnih 186 centimetara imamo najvišu selekciju od svih 24 koje učestvuju na šampionatu u Nemačkoj.

ГЛАВОМ ДО НОВЕ ПРЕДНОСТИ: Србија има највишу селекцију и најбољи учинак у скоку од свих на ЕУРО 2024

FOTO: FSS

Natprosečna fudbalska visina (nadamo se i inteligencija) morala bi da bude jedno od naših najjačih oružja protiv rivala u Grupi C, prvo Engleza u nedelju, pa onda i Slovenaca (20. jun) i Danaca (25. jun). Da letimo i preletimo sve i u odbrani i u napadu.

Verovatno ćemo se najviše naskakati u premijeri sa Albionim, jer njihovi igrači, iako su tehnički i brzinski napredovali meteorskom brzinom u poslednjoj deceniji, i dalje vole da se laktaju i razmeću u vazdušnim duelima. Imaju oni i te kako „konje za trku“ i na

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

tom polju, od Kejna do Stonsa.

Naravno. mi se uzdamo u naše brojne skakače i da će neko od njih bar jednom „zakucati“ u Pikfordovu mrežu. Imamo ih na pretek - „razbijače“ Mitrovića i Vlahovića, nedavno su na prijateljskim mečevima protiv Austrije i Švedske golove glavom postizali Pavlović i Sergej Milinković-Savić, ranije su to radili i Milenković, Babić...

Koliko smo jaki u ofanzivnom skoku, govori još jedan statistički rekord: 33 odsto golova Srbija je u kvalifikacijama postigla glavom, čak pet od 15 na osam utakmica, što je najveći procenat od svih ekipa.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

I kada ove naše momke gledate na treningu – zaista imponuju stasom i pojavom. Snažni, vižljasti, pa uz to, kada neki od njih što vole da podignu i zavrnu šorceve poput Ducija

Vlhovića, jasno se ocrtava svaki mišić na nogama. Za razliku od njih, kapiten Dušan Tadić često voli da skine majicu i pohvali se isklesanim trbušnjacima, dok je Nemanja Gudelj na telo vreteno naslikao brojne atraktivne tetovaže.

Naš najviši reprezentativac je golman Vanja Milinković-Savić sa 202 centimetara, slede njegove kolege sa rukavicama Đorđe Petrović (195 cm) i Predrag Rajković (194). Imamo prave „solitere“ i u odbrani. Predvodi ih Nikola Bleki Milenković (195 cm), za dlaku su niži Strahinja Pavlović i Srđan Babić (194), Miloš Veljković i Nemanja Stojić su stali na 190, tu su negde i Zvezdin štoper Uroš Spajić (188), kao i naš najviši vezista Sergej Milinković-Savić.

Idealnu visinu za napadače (190 centimetara) ima naš udarni tandem Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Eto, baš je Mitar čuvenim trzajem postigao onaj istorijski gol u Lisabonu, posle koga smo skakali do neba od sreće.

Neka nam ta i druge naše čvrste glave donesu neku sličnu radost i na ovom, toliko dugo čekanom Evropskom prvenstvu.

 

12 „orlova“ u Ligama petice

SRBIJA mođe da se pohvali još jednim lepim podatkom – imamo 12 igrača koji igraju u najjačim Ligama petice.

To su: Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Vanja Milinković-Savić (Torino), Nikola Milenković (Fiorentina), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković

(Verder), Filip Kostić, Dušan Vlahović (Juventus), Ivan Ilić (Torino), Lazar Samardžić (Udineze), Saša Lukić (Fulam) i Luka Jović (Milan).

BONUS VIDEO: NASTAVLjA SE MISIJA EURO 2024: Orlovi u dobrom raspoloženju na drugom treningu u Auzburgu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama