"OTPISANI" POKAZALI ZUBE! Srbija izgubila od Engleske, ali mnoge oduševila na startu EURO 2024!

Novosti online

16. 06. 2024. u 22:54 >> 22:54

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Engleske na startu EURO 2024, ali konačan rezultat, 0:1, samo delimično otkriva koliko su teško Englezi pobedili Srbe u meču u kojima su "otpisani" i te kako pokazali zube vicešampionu Evrope.

ОТПИСАНИ ПОКАЗАЛИ ЗУБЕ! Србија изгубила од Енглеске, али многе одушевила на старту ЕУРО 2024!

FOTO: Tanjug/AP

Ako je iznenađenje bilo što je selektor Dragan Stojković Piksi počeo meč bez kapitena, Dušana Tadića, a sa dva napadača, Mitrovićem i Vlahovićem, i to iako je naspram sebe imao po mnogima najvećeg favorita za titulu od kog bi se većina rivala "štrecala", nije bilo iznenađenje ono što su Englezi uradili u prvoj polovini uvodnog poluvremena.

Dominirajući na obe polovine terena, konstantno su tragali za pukotinom u srpskoj odbrani, a nju su i našli kada je agilni i dotad najčešće korišćeni, Saka, s desnog krila centrirao u 13. minutu. Poslednja linije Srbije je tada popustila - nakon što je lopta preletela centralnog engleskog napadača, Kejna, iza njegovih leđa "iskrao" se Džud Belingem i glavom iz peterca postigao pogodak.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Činilo se u tim momentima, i onim neposredno potom, da će Engleska svoj nesumnjivi kvalitet odmah krunisati i novim pogotkom - prosto, poviajli su se srpski redovi pred naletima suparnika, a ne da se izdržalo to, već se i krenulo u supronom pravcu.

Do poluvremena "slika se promenila" na Šalke areni u Gelzenkirhenu, ne drastično, ali dovoljno da se probudi optimizam hiljada srpskih navijača, koji možda jesu za nijansu bili malobrojniji od rivala, ali jesu videli bolju Srbiju. Čak i kada bi se desili pehovi, poput prinudne izmene kada je na levom krilu Mladenović morao da zameni povređenog Kostića, koji je u suzama napustio teren.

Stojković je na predahu izvršio jednu rokadu, opomenutog Gudelja je zamenio Ilićem, što se pokazalo kao potez koji je dodatno učvrstio igru na centru terena gde su dotle Deklan Rajs i Trent Aleksander Arnold često radili maltene šta im je volja, ali je promenjeno još nešto.

Pristup igri.

Srbija je krenula i konkretnije, i "brojnije" u svoje akcije, nisu više bili usamljena dva napadača, već su im se pridodavali i "veznjaci", a pritom kao da je na dugme bio uključen izvrsno organizovan presing na suparničkoj polovini terena.

On je i onemogućio Englezima da lako (ponekad - i da uopšte!) prelaze s loptom na srpsku polovinu igrališta, a sve češće je i dovodio do toga je lopta po minut, dva bez prestanka u posedu "orlova". Šansi, onih "stopostotnih", nije bilo, ali konstantna opasnost po selekciju "Gordog Albiona" pretvarala se u srpsku dominaciju koja nije potrajala samo 5, 6 minuta, već se protegla na dobar deo drugog poluvremena.

Plela se mreža oko gola koji je čuvao Pikford, pretili i "provopozivci", i zamene (Dušan Tadić i Luka Jović su ušli umesto Lukića i Mitrovića), a tek ponekad bi se nešto dešavalo na drugoj strani terena. Istina, kada bi se zbivalo, bilo je opasno, poput prečke koju je pogodio Hari Kejn (posle nedosuđenog faula nad Veljkovićem), i to prečke koja je pogođena usled dobre odbrane Predraga Rajkovića, ali mnogo zanimljivije je bilo pred Džordanom Pikfordom.

Imao je dosta posla golman Engleza, morao i da interveniše ali i često da strepi od pokušaja Srba koji, nažalost, nisu urodili plodom, pa je izvrsna igra "orlova" ostala nenagrađena bar bodom. 

Sledeću utakmicu Srbija igra u četvrtak, 20. juna, u tri popodne protiv Slovenije, koja je iznenadila Dansku u prvom kolu.

KRAJ! Srbija - Engleska 0:1

90' - Poslednji momenti, Srbija napada...

90' - Birmančević je probao da centira, nije uspeo, no Srbija opet osvaja loptu. Mladenović pokušava s levog krila, Bouven blokira. Auh, kakav pritisak "orlova"!

90' - Igraće se još 4 minuta sudijske nadoknade vremena

89' - SMS šutira snažno, siskosa s leve strane, lopta je otišla pokraj spoljne ivice desne stative!

88'  - Milenković je zaustavio dodavanje ka Bouvenu, dodao loptu Mladenoviću, ovaj malo kombinovao sa SMS-om, pa centrirao, a Englezi se samo na kratko odbranili. Opet lopta za "orlove"!

87' - Dramatična završnica, poslednji trenuci meča...

85' - Žuti karton za Dragana Stojkovića Piksija jer se raspravljao sa četvrtim arbitrom.

Dragan Stojković Piksi se svađa sa sudijom u finišu meča Srbija - Engleska / FOTO: Screenshot / ArenaSport

83' - Nova prilika, šut Srbije sa distance, "žabica" Birmančevića je naterala jednog igrača Engleske da spasava mrežu, a u nastavku je dosuđen ofanzivni faul Srbije. Auh...

81' - Šansa! Vlahović je šutirao sa 20-ak metara, Pikford brani! Korner!

78' - Jović ima lep dribling na levom krilu, pa potom lopta odlazi desno, gde Birmančević svom čuvaru probaju loptu kroz noge, ali ne uspeva da je zadrži u posedu. Lepo igraju Srbi. A naročito u odbrani, gde opet oduzimaju loptu rivalima.

77' - Prečka! Bouven je centirirao samo što je ušao, a Hari Kejn (uz faul, nedosuđeni) glavom poslao loptu ka mrežu. Predrag Rajković se sjajno snašao, odbranio tako što je loptu poslao na gore, a onda se od prečke odbila u polje.

76' - Bouven menja Saku, koji je bio izvrsno oružje Engleza na desnom krilu u prvih 20 minuta (a i asistent)

75' - Žuti karton za Tadića, zbog faula nad Fodenom s leđa.

Pavlović i Hari Kejn na meču Srbija - Engleska / FOTO: Tanjug/AP

74' - Nova izmena u Srbiji. Umesto Živkovića u igri je Veljko Birmančević. Igraće na desnoj strani, ali za razliku od Živkovića koji sjajno nastupa "u oba pravca", Birmančević je pre svega "ofanzivac. Ne kalkuliše ništa Piksi, ide po gol.

70' - Novi centaršut Srbije, novo "boksovanje" lopte od strane golmana Bikforda. Jović se tu prikradao, vrebao šansu. 

68' - Aleksander Arnold, koga je Ivan Ilić prilično umirio u centru igrališta, izlazi, menja ga Galager, koji 14. put igra za Englesku.

65' - Auh, šteta! Luka Jović se odlično kretao, ali nije dobio savršeno tačnu loptu, već malo iza njega, pa je dobra prilika otila u nepovrat (iako je Tadić, naravno, imao najbolju nameru)

64' - Malo peta "SMS"-a, malo centaršut... malo i panika kod Engleza u odbrani ali, nažalost, nova dobra intervencija. Samo na kratko, jer su Srbi ponovo osvojili loptu!

63' - Srbija i dalje ima loptu u posedu više od Engleza u drugom poluvremenu. I to značajno. Potpuno su saterani favoriti na svoju polovinu. I, drže se za sada... 

61'  - Izmene u Srbiji. Vrlo zanimljive. Lukića menja Dušan Tadić, a Mitrovića - Luka Jović. Kapitensku traku od "Mitra" uzeo je Dušan Tadić, koji 109. put igra za Srbiju.

59' - Traže Srbi penal! Mladenović je centrirao s levog krila, Mitrović je gurnut od strane Tripijea, sudija Orsato kaže da nema jedanaesterca.

FOTO: Screenshot / ArenaSport

 

FOTO: Screenshot / ArenaSport

59' - Srpski navijači su se ponovo "podelili", pa jedni viču Kosovo - drugi: Srbija!

57' -  Srbija 48% uspešnih dodavanja, Engleska 52%

55' - Arnold šutira s distance, pravo u golmana Srbije. Potom u nastavku akcije pada jedan engleski fudbaler, tražeći penal, valjda, ali sudija Orsato samo odmahuje rukom.

54' - Nervira se Piksi što "SMS" nije poslao dobru loptu ka desnom krilu, posle dobro izgrađene akcije. Stvarno, mnogo bolje izdanje Srbije...

Filip Mladenović na utakmici Srbija - Engleska / FOTO: Tanjug/AP

52' - Odlična Srbija! Vlahović se odlično probio, pripretio, centirao a Filip Mladenović promašio loptu blizu peterca! Panika u odbrani Engleske nije kažnjena. Ni tada, ni u narednoj situaciji, kada je Mitrović imao loptu na ivici kaznenogo prostora, ispostavilo se, uzalud... 

51' - Navijaju Englezi, ali sve glasniji su i Srbi. I ne čudi, gotovo sve vreme "orlovi" imaju loptu u posedu. Pojedini engleski navijači se čude "kako je to moguće".

49'  - Probio se Živković solidno kroz dve linije engleske odbrane, a u poslednjoj se malo spetljao i ... nažalost, ta akcija nije iskorišćena. Ali, hrabri ova odlučnija igra Srbije.

48' - Akcija Engleske nije bila opasna i taman kada se završavala, zbog nehotičnog igranja rukom od strane jednog srpskog igrača na oko 40 metara od gola - dosuđen je prekršaj za Engleze. Koji, nedugo zatim, gube posed. Mnogo češće im se to sada dešava nego pre.

47' - Mitrović se žali na nedosuđeni prekršaj nad njim (baš je ljut), ali naši odmah osvajaju loptu i nastavljaju akciju. Ipak, Englezi do nje dolaze posle minut i po pokušaja "orlova".

46' - Počelo je drugo poluvreme! Srbi su krenuli s centra.

Gudelj, jedini igrač sa žutim kartonom u dosadašnjem toku meča, ustupa mesto u sredini terena Iliću.

Sprema se Ivan Ilić da uđe u igru. 

Saša Lukić na meču Srbija - Engleska na EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

Zvanična statistika kaže da je Srbija imala 47% vremena loptu u posedu, i samo jedan šut manje (2 naspram 3). U dodavanjima, rivali su podjednako precizni, po 91%, a Englezi su ih imali 303 uspešna, naspram 240 srpskih.

Kraj poluvremena, Srbija gubi sa 0:1 od Engleske! Inferiorna je bila naša reprezentacija u uvodnih 20-ak minuta, kada je i primila gol, potom se malo popravila slika, ne i dovoljno da bi se to desilo i rezultatu. Ali, ima još vremena, ima...

45' - Mladenović centrira, previše nisko. Belingem interveniše, Srbi osvajaju loptu, ali.. nema vremena.

45' - Lukić centrira, Englezi nesigurni, korner za Srbiju! Prvi na meču.

45' - Igraće se dva minuta sudijske nadoknade vremena. Lukić je probao lob-dodavanjem da proigra Vlahovića, prejako je uputio loptu. A i ofsajd je bio, kasno je krenula ta lopta

44' - Srbija sve duže i češće ima loptu u svom posedu... Ima li vremena za najopasniji napad "orlova" u prvom delu meča?

43' - Naši su presingom naterali Engleze da izbace loptu u aut (nesportski, Stouns ju je potom ispucao daleko, ali je samo dobio usmenu opomenu). Mladenović menja povređenog Kostića.

42' - Meč je još uvek prekinut, što igrači koriste da popiju vode, a selektori da daju instrukcije. Sprema se da uđe u igru Mladenović... Izgleda da Kostić neće moći da nastavi.

42' - Kostić je sam seo na igralište i tražio od Rajkovića da izbaci loptu. Ne valja, ne valja...

FOTO: Screenshot / ArenaSport

41' - Rajković izbacuje loptu u aut, jer Kostić, povređen, sedi na travi. Dok Englezi pevaju himnu sa tribina Šalke arene, naš stručni štab gleda da li će morati da menja levo krilo...

39' - Nemanja Gudelj, zbog faula nad Belingemom na sredini terena, dobija žuti karton. Povredio se srpski reprezentativac u tom trenutku... Ali, pridiže se. Nastaviće da igra i on, i Belingem, kog je desetak sekundi pre toga faulirao i Vlahović, no Englez je nastavio da igra, pa je sudija Orsato pustio prednost.

38' - Ponovo su Englezi probali da, posle neuspele srpske ofanzivne ideje, na brz način dođu do pogotka, a ovoga puta njihov nizak centaršut s desne strane - nije došao ni do koga od engleskih fudbalera.

36' - Srbija organizuje akciju za akcijom, ali ne baš mnogo opasnih, jer su Englezi izvrsni u odbrani. I, taman kada se stvorila prilika za opasno dodavanje, Vlahović nije to uspeo, a levo su čekali i Mitrović i Kostić. Šteta.

33' - Živković je dobro centrirao, no Stouns izvrsno skače i otklanja opasnost. Na kratko, jer su Srbi opet u posedu, što naši navijači odmah bučno pozdravljaju.

32' - Saka se buni što nije dosuđen faul Pavlovića nad njim, hvata loptu rukom i ne dobija žuti karton?! Neverovatno...

31' - Ponovo period meča u kome Englezi opsedaju srpski gol.

Aleksandar Mitrović u skok duelu na meču Srbija - Engleska / FOTO: Tanjug/AP

30' - Dugo su se Englezi nameštali za slobodnjak, skoro minut i po, a onda Arnold - pogodio sredinu živog zida.

28' - Otvorenije igraju "orlovi" nego na početku. Malo su češće s loptom u posedu, češće i na suparničkoj polovini terena, ali opasni su, i te kako, Englezi. Izborili su se sada za slobodan udarac koji bi bio idealan za nekog levonogog fudbalera koji voli da šutira sa 27-28 metara.

25' - Auh, opasno je bilo. Voker je bio "višak" Engleza na desnom krilu, Pavlović ga u poslednji čas omeo kada je centrirao po zemlji u visini peterca - srećom, niko od Engleza nije bio tu da loptu "ćušne" u mrežu Srbije.

24' - Prgav je Belingem. Ko bi rekao... Iz čita mira je ramenom udario u grudi Kostića, pored kog je prolazio...

FOTO: Screenshot / ArenaSport

23' - Nova solidna akcija Srbije, SMS je dodao loptu Vlahoviću, ovaj se s desne strane nameštao na šut levicom - a taj udarac mu je izblokiran.

20' - Šansa za Srbiju! Presing je urodio plodom, Arnoldu su naši "oteli" loptu, Živković je odmah proigrao Mitrovića, a ovaj snažno šutirao sa 20 metara. Tik pokraj mete!

19' - I dalje Englezi imaju veći posed lopte, no za nijansu otvorenije sada igra Srbija.

16' - Evo kako je to bilo... ŠOK ZA SRBIJU: Belingem je ovako dao gol za Englesku (VIDEO)

15' - A evo i pozicije sa koje je Belingem dao gol.

FOTO: Screenshot / ArenaSport

14' - Evo pozicije u kojoj se Saka iskrao našoj odbrani, na desnom krilu napada Engleske:

FOTO: Screenshot / ArenaSport

13' - Saka se izborio za centaršut s desne strane, Kejna je lopta preskočila, ali je Džud Belingem utrčao iza njega, u sredinu peterca, i zatresao mrežu Srbije.

12' - Gol, Engleska vodi!

Džud Belingem slavi gol protiv Srbije na EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

11' - I dalje vrlo lako i brzo naši gube loptu kada krenu u napad. Odmah je osvajaju igrači "Gordog Albiona".

10' - Tripije je izveo slobodan udarac, ubacio loptu na levu stranu, a u sredini kaznenog prostora Stouns je u napadu faulirao Mitrovića. Lopta za Srbiju.

Selektor Srbije Dragan Stojković pred meč sa Engleskom na EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

9' - Izborili su Englezi slobodan udarac na oko 35 metara od našeg gola, po sredini.

8' - Pokušavaju da se "iskradu" engleski reprezentativci iza leđa srpske odbrane, a Pavlović za sada to uspešno rešava na levoj strani, gde preti desnokrilni Saka.

7' - Tripije, levi bek, odlazi skroz na levo krilo, Foden se ubacuje u sredinu, Saka je i dalje vrlo "visoko", pa Englezi praktično napadaju srpsku odbranu sa četiri isturena igrača.

6' - Kostić je uspeo da se probije i centrira, no prejako za Vlahovića. Ipak, Živković je na drugoj strani terena došao do lopte, i vratio unazad. Konačno će moći malo duže "orlovi" da budu u posedu.

5' - Foden se lepo ubacio između dva srpska igrača, Belingem mu poslao loptu, no ne baš idealno i nije došlo do šuta ka golu Srbije. Ali, jeste 30 sekundi kasnije, i to Fodenovog, ali posle ofsajda. (A i vrlo je neprecizno to bilo, sa leve strane).

5' - Srbija je maltene bez lopte četiri minuta. Ali, Englezi ne uspevaju da priđu na bliže od 30 metara od našeg gola. Vrlo strpljivo tragaju za pukotinom u srpskom bedemu.

4' - Arnold je centrirao, SMS glavom izbacio loptu ... do Engleza.

4' - Prekršaj nad Sakom, kog Englezi zasad često koriste. Slobodan udarac s desnog krila za "bele". Naši su u crvenoj opremi.

3' - "Pleli" su mrežu Englezi, sve dok Veljković nije izbacio loptu sve do golmana suparnika, Pikforda. 

2' - Saka je s desne strane probao da se probije, nije uspeo na svojoj, desnoj stranim, pa je vratio loptu unazad. A ona je potom stigla do centra, jer Englezi tragaju za prostorom u odbrani Srbije.

1' - Posle neuspelog dugog dodavanja Engleske, uzvratili su naši, malo uneli paniku kod rivala jer je Vlahović delovao da može da iskontroliše loptu, ali čvrsti Stouns mu je oduzeo.

21.01 - Počela je utakmica! Englezi su krenuli s centra

21.00 - Kapiteni, Mitrović i Kejn, sjajni golgeteri, razmenili su (tradicionalno) zastavice, sudija Orsato bacao novčić... Uskoro će meč početi.

20.58 - Izviždali su naši navijači englesku himnu, a onda Englezi - "Bože pravde".

FOTO: Screenshot / ArenaSport

20.55 - Čuveni Danijele Orsato, italijanski sudija, izveo je ekipe na igralište. Prvo će se čuti engleska himna

FOTO: Screenshot / ArenaSport

20.54 - Igrači izlaze na teren

FOTO: Screenshot / ArenaSport

20.45 - A U GELZENKIRHENU: Novak Đoković iznenadio "orlove" pred meč Srbija - Engleska (VIDEO)

20.34 - Ovo niste mogli da vidite u TV prenosu, prosto - nije bilo prenosa u tom trenutku, ali... mi smo vam pripremili: FANTAZIJA PRED MEČ SA ENGLESKOM! Pre nego što su istrčali na teren, srpski fudbaleri su se dogovorili da urade - ovo (FOTO / VIDEO)

20.23 - Fantastična scena u Gelzenkirhenu! Srpski fudbaleri su istrčali na teren, otišli da pozdrave navijače, a organizatori utakmice su odmah potom pustili sa razglasa "Marš na Drinu!". Dirljiva scena, grmeli su Srbi svi kao jedan na tribinama, a bila je tu i poneka suza...

20.12 - I ona brine o bezbednosti...

Nemačka policajka pred utakmicu Srbija - Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu / FOTO: Tanjug/AP

20.10 - Selektor Engleske se upravo oglasio:

"Imao sam nekoliko teških odluka prilikom sastavljanja ekipe za Srbiju, ali mislim da će odabrani tim odgovoriti na pravi način na izazove. Recimo, stavio sam Aleksander-Arnolda u sredinu jer ćemo najverovatnije igrati protiv petorice u odbrani, a svi znamo koliko je on dobar dodavač, što bi moglo da bude ključno u takvim momentima - rekao je Sautgejt neposredno nakon što je saopštio sastav za ovaj meč. Nije hteo da odgovori na pitanje šta bi mogao da bude odlučujući faktor, rekavši samo da u fudbalu "mnogo toga odlučuje".

20.04 - Grafički, ovako izgleda postava Srbije:

FOTO: Screenshot / UEFA

20.02 - Pojedini engleski stručnjaci su se nadali da će selektor Garet Sautgjet poslati ultra-ofanzivnu postavu na teren, sa Belingemom i Fodenom, zvezdama Reala i Mančester sitija, kao centralnim veznim, a da ispred njih budu dva krila i kapiten Kejn kao napadač, ali... nešto je ovo defanzivnija postavka (ali nimalo naivna). U formaciji 4-2-3-1 ispred Pikforda je i oproavljeni Stons, te njegove kolege u odbrani Voker desno, Gehi u sredini i Tripije levo, kao zadnji vezni su tu svestrani Deklan Rajs i Trent Aleksander-Arnold, po bokovima će delovati najbolji igrač Premijer lige Fil Foden i, desno, Saka, a u sredini Džud Belingem, te, kao najistureniji, Hari Kejn.

FOTO: Screenshot / UEFA

19.59 - Srbija igra u formaciji 3-5-2, sa Rajkovićem na golu umesto dosad uglavnom standardnog Vanje Milinkovića Savića (izgleda da su brojne bravure protiv Švedske bile dovoljan znak selektoru da ga uvrsti u startnu postavu), zatim su u odbrani Veljković, Milenković i Pavlović, u veznom redu po bokovima će delovati Živković desno a Kostić levo, dok su u sredini Gudelj i Lukić, a ispred njih "SMS", a u napadu ubojiti špicevi, Vlahović i kapiten Mitrović.

19.57 - Evo i sastava Engleske: Pikford, Voker, Stons, Gehi, Tripije, Aleksander-Arnold, Rajs, Saka, Belingem, Foden, Kin

19.56 - KAKAV SASTAV SRBIJE, igramo sa dva napadača! Rajković, Pavlović, Milenković, Veljković, Gudelj, Lukić, Kostić, S. Milinković Savić, Živković, Vlahović, Mitrović

19.52 - Temperatura je 16 stepeni, vlaga prilično velika, 83%, vetar slab, 10 kilometara na sat... Dobri su uslovi za igru, može se reći.

19.49 - Deo srpskih navijača viče "Kosovo!", drugi odgovara "Srbija!" i tako nekoliko (desetina) puta. I ne čudi, dobar deo srpskih navijača je i prilazio stadionu uz skandiranje "Kosovo je srce Srbije":

19.45 - Veljko Birmančević se izuo i... bos, na travi Šalke arene, sa slušalicama u ušima, sprema se za večerašnji meč.

FOTO: Screenshot / UEFA

19.40 - Da li i Luka Jović u ovom trenutku glasa u našoj anketi?

FOTO: Screenshot / UEFA

19.39 - I, šta mislite, kako će se završiti ovo večeras?

Anketa

Ishod meča Srbija - Engleska će biti:

19.37 - Srpski navijači viču "Hoćemo pobedu! Hoćemo pobedu!".

Selektor Dragan Stojković i stručni štab sa igračiam dolaze na utakmicu s Engleskom / FOTO: Screenshot / UEFA

19.35 - Ovo što vidite ispod protivpožarnog aparata je muzički uređaj ispred svlačonice "orlova" sa kog je srpske fudbalere dočekalo gromoglasno "Kad te nema, bolje da se nisam ni probudila...". Pojedini srpski igrači su pljeskajući rukama u ritmu čuvene pesme ušli u svlačionicu.

FOTO: Screenshot / UEFA

Uoči meča - sve vri!

I "vrapci na grani" sada već znaju da teže nije moglo da bude. "Hoće" nas to u poslednje vreme - sa Brazilom na startu Mundijala, sad s Engleskom na početku prvenstva Evrope. Niti je ko bio veći favorit od Brazila na šampionatu planete, niti je iko veći favorit za titulu od Engleza na ovom EURO 2024. Neverovatno. Ali...

Tu u priču ulazi prvo "Ali".

Izgovorio ga je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Ta, sada već antologijska, subotnja konferencija je nešto što morate pažljivo da pogledate / poslušate / pročitate, pa ako već niste - čeka vas ovde:

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!

Iako ne zvuči baš uobičajeno da neko napadne najvećeg favorita za titulu... Izgleda da bi naši stvarno to mogli da urade. Uostalom, selektor Engleza i sam kaže da se toga pribojava:

"NE BI ME IZNENADILO DA NAS SRBI STVARNO NAPADNU!" Selektor Engleske Sautgejt strepi, a Hari Kejn otkriva - i od koga najviše!

A dok na red ne dođe susret ekipe koja vredi oko 250 miliona evra (srpska) i one koja vredi oko milijardu i 250 miliona evra (engleska) na ulicama su se "susretali" navijači. I to ne samo srpski i engleski, već i albanski. Na njihovu žalost, preračunali su se:

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo "Juriiiš!" - nisu se proveli dobro (VIDEO)

Naravno, u iščekivanju početka meča Srbija - Engleska, buran dan na prvenstvu Evrope (na kome je čak policija morala da puca u navijača koji je vitlao sekirom i molotovljevim koktelom?!) upotpunjuje i druga, a hronološki prva, utakmica u našoj grupi. Upravo u ovom trenutku igraju Slovenija - Danska, što možete da pratite uz prenos uživo na portalu "Novosti".

Sada već tradicionalno, pripremili smo vam i celodnevni blog uživo, sa svim zanimljivostima i važnim vestima na EURO 2024, a do njega vas deli samo klik - OVDE.

Kada ponovo igra Srbija?

 

Fudbalska reprezentacija Srbije će posle meča protiv Engleske u Gelzenkirehnu malo predahnuti, a onda joj slede dva nastupa na minhenskoj Areni - najpre u četvrtak 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske, kada će i biti doneta odluka o konačnom raspletu u grupi C.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (27)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)