DANSKA BAJKA: Život je već ispisao najlepši roman i dramu sa rećnim krajem kod jednog igrača koji će uskoro biti rival "orlova"

N. Iljukić

17. 06. 2024. u 22:30

ONO što je na pošlom Prvenstvu Evrope doživeo i prežive Krisrijan Eriksen je za film, romane, dramu sa srećnim krajem i slične žanrove. Fudbaler Danske je, ni kriv ni dužan, ušao u istoriju ove igre kao čovek koji je skoro ceo minut bio klinički mrtav zbog zastoja rada srca na utakmici EP. Sve se to desilo na meču u njegovoj zemlji, pred navijačima Danske, Eriksen je klabirao na terenu, a zapravo tada je počela njegova borba za život, oproraak i nastavak karijere.

ДАНСКА БАЈКА: Живот је већ исписао најлепши роман и драму са рећним крајем код једног играча који ће ускоро бити ривал орлова

FOTO: EPA

Prognoze medicinskih stručnjaka su bile više nego pesimistične, a Eriksen se posle "samo" sedam meseci zaigrao u dresu engleksog premijerligaša Brentforda, posle toga je prešao u Mančester junajteda, a 1.100 dana posle užasnog događaja Kristijan je zaigrao na startu EP u Nemačkoj i dao vodeći gol za Dansku protiv Slovenije, a taj meč u grupi u kojoj su još Srbija i Engleska je završen remijem (1:1).

Oni koji veruju u Kristijana Eriksena nisu, na sreću, odustali od njega. On je i dalje sa svojom "desetkom" na leđima i sa pejsmejkerom kraj svog srca. Način na koji je pobedio u najvažnijoj životnoj utakmici pre tri godine je priča za naslovne i sve ostale strane sportske štampe i istorijske fudbalske knjige. Jer, ovakav pobednik se retko rađa i još ređe traje na fudbalskom terenu u godinama kada bi mu svi rekli: idi kući !

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Pitao se i jedan Srbin

BIO je 12. jun 2021. godine kada su fudbaleri Danske dočekali Finsku na startu EP u meču grupe "B" U 42. minutu je Kristijan Eriksen, tadašnji igrač milanskog Intera, pa na teren i sa njega izašao u kolima hitne pomoći. Prve procene su govorile da je doživeo infarkt ili moždani udar. Posle 20 minuta ukazivanja pomoći, Eriksen je teren napustio prekriven belim pokrivačem. Zanimljivo je da je generalnbi sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović tog dana bio delegat utakmice u Kopenhagenu i da je posle konsultacija sa njim meč, koji je počeo u 17 časova, pa prekinut u 17:43, ipak nastavljen od 43. minuta u 19:30. Finci su pobedili 1:0, a simbolično, Eriksen je proglašen igračem utakmice.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS VIDEO  Dragan Stojković Piksi izašao na trening Srbije nakon meča sa Engleskom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo