SITNE RIBE KAO AJKULE: Kristijano Ronaldo "stvorio" 11 fudbalera Gruzije

S.Rajić

28. 06. 2024. u 09:00

OZNAČENI kao sitne ribe u okeanu punih ajkula, svi su ih videli kao lak plen moćnijih reprezentacija. Ipak, jedini debitant na 17. EP u Nemačkoj, selekcija Gruzije, stigla je do osmine finala, a u međuvremenu se transformisala u zver i ispisala jednu od najlepših priča kontinentalne smotre, koja će zauvek ostati u srcima fudbalskih zaubljenika.

СИТНЕ РИБЕ КАО АЈКУЛЕ: Кристијано Роналдо створио 11 фудбалера Грузије

FOTO: Tanjug/AP

Država sa tek 3,7 miliona stanovinika, uspeh je gradila kontinuirano. Većina igrača nagovestila je talenat na Prvenstvu Evrope do 19 godina 2017, a zatim i u konkurenciji U21. Tada su bili organizatori zajedno sa Rumunijom. Sada blistaju i kao seniori, sa već renomiranim ofanzivcem Hvičom Kvarackelijom, koji je pobednički pelcer stekao tako što je vodio Napoli do Skudeta u Italiji.

Zanimljivo, pre 11 godina, na otvaranju akademije za mlade fudbalere Dinamo Tbilisija našao se i Kristijano Ronaldo. Na zajedničkoj fotografiji, tada, osim Kvarackelije na njoj su bila još desetorica tada mladih talenata, koji su preksinoć delili teren sa slavnim Portugalcem i pobedili ga - 2:0.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Dobio sam Ronaldov dres, prošli smo u narednu fazu turnira. Ovo je najbolji dan u životima gruzijskih navijača. Ispisali smo istoriju, niko nije verovao da će se to dogoditi. Niko nije verovao da ćemo pobediti Portugalce, ali zato smo jak tim. Ako ima i jedan odsto šanse, pokazali smo možemo da pobedimo svakoga - blistao je od sreće Kvarackelija, as Napolija.

Dok je Hviča, već "poznat" ljubiteljima fudbala, otkrovenje su svakako golman Valensije Georgi Mamardašvili, ali pre svih trenutno vodeći strelac prvenstva sa tri gola - Žorž Mikautadze. Napadač rođen u Lionu, prošao je mlađe kategorije "lavova" pre nego što je obreo u Mecu. Prošle sezone trebalo je da predvodi navalu Ajaksa, međutim, haotično stanje u redovima "kopljanika" nateralo ga je da vrati u matični klub. Nedavno nije uspeo da sačuva ekipu elitnom rangu Francuskog fudbala, a već sada postoji poduža lista klubova koji su zainteresovani za njegove usluge.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Neizbežna su poređenja sa Grcima 2004, međutim, dok su Heleni tad imali spartansku nemačku discplinu, zahvaljujući Otu Rehagelu, nekadašnji reprezentativac Francuske, selektor Vili Sanjol uspeo je da od Gruzina napravi grupu koja će gristi na terenu baš poput ajkula.

Žurka na ulicama Tbilisija

PRAZNIK na ulicama Tbilisija! Ogroman uspeh "izbacio" je na ulice pola države. Bili su u transu navijači sa zastavama, u suzama, slavilo se do duboko u noć u presonici Gruzije, ali i drugim gradovima širom zemlje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama