DA LI JE VREME ZA DAMU NA KLUPI SUPERLIGAŠA: Lidija je prva žena sa UEFA pro licencom - "neka moj primer bude podstrek"

Tanjug

06. 07. 2021. u 13:42

Selektorka ženske omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Lidija Stojkanović ispisala je istoriju srpskog fudbala kao prva dama trener sa UEFA PRO licencom.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ДАМУ НА КЛУПИ СУПЕРЛИГАША: Лидија је прва жена са УЕФА про лиценцом - нека мој пример буде подстрек

FOTO: FSS

Nekadašnja uspešna fudbalerka, kapiten reprezentacije, završila je UEFA PRO kurs u generaciji sa poznatim imenima poput Nikole Žigića, Saše Ilića, Danka Lazovića, Nenada Kovačevića, Aleksandra Lukovića, Marka Pantelića….

- To su imena koja su ostvarila reprezentativne karijere i poseduju ogromno iskustvo kao igrači, radili su sa vrhunskim trenerima i bilo je veliko zadovoljstvo „deliti klupu“ sa njima. Moram da istaknem da sam veoma ponosna i srećna jer sam dobila priliku da pohađam ovaj program. Bio je to veliki izazov za mene, ali želim da se usavršavam u onome što radim. I zahvalna sam Fudbalskom savezu i Trenerskoj organizaciji na ukazanoj prilici, izjavila je Stojkanović za sajt Saveza.

Prema njenim rečima, nada se da će u Srbiji, kao što je već praksa u Evropi, biti što više ženskih trenera sa PRO licencom.

- Nadam se da će se vremenom pogledi i kod nas promeniti. Želim da naglasim da je u Srbiji sve više mladih i perspektivnih devojaka koje žele da se bave trenerskim poslom, zato se nadam da će moj primer biti podstrek i motiv više koleginicama da veruju u sebe i svoj rad. Da se usavršavaju i edukuju, jer samo znanjem i konstantnim usavršavanjem možemo da napredujemo, istakla je Stojkanović.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu