EVO ŠTA JE PARTIZANU DONEO PLASMAN U LIGU KONFERENCIJA: Stiže veliki novac, ali i važni bodovi

Novosti online

26. 08. 2021. u 23:59

PARTIZAN se plasirao u grupnu fazu novoformirane Lige konferencija nakon što je u revanšu nadoknadio zaostatak od 2:1 iz prvog meča u Portugaliji.

ЕВО ШТА ЈЕ ПАРТИЗАНУ ДОНЕО ПЛАСМАН У ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Стиже велики новац, али и важни бодови

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su slavili sa 2:0 u Humskoj i tako će se posle godinu dana pauze ponovo takmičiti na međunarodnoj sceni u novoformiranom takmičenju u društvu Totenhema, Rome, Fejenorda, Bazela...

Pored uspeha na terenu, crno-beli su zabeležili i značajan finansijski dobitak. Pobeda nad Santa Klarom donela im je premiju od 2.940.000 evra za ulazak u grupnu fazu, ali i dodatni bonus na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta, gde crno beli mogu da računaju na još oko 1.000.000 evra.

Plasmanom Partizana u Ligu konferencija Srbiji se povećavaju šanse da do kraja sezone završi iznad 15. mesta na tabeli nacionalnog koeficijenta, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedno u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezonama koje dolaze.

Pobeda nad Santa Klarom Partzanu konkretno donosi bod za UEFA koeficijent, a Srbiji dodatnih 250 bodova za nacionalni koeficijent.

Sada kada Srbija ima dve ekipe u grupnoj fazi, gotovo je sigurno da će završiti u 15 najboljih zemalja i zato je pobeda Partizana protiv Santa Klare bila od ključne važnosti za srpski fudbal.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?