OBRT! Roman Abramovič kupuje slavni španski klub

Novosti online

12. 04. 2022. u 09:28

ROMAN Abramovič, Roman Abramovič... Svaki se njegov korak prati u stopu od početka sukoba u Ukrajini, a njegova prodaja aktuelnog prvaka Evrope Čelsija poremetila je fudbalski poredak.

ОБРТ! Роман Абрамович купује славни шпански клуб

Foto: Tanjug/AP

Isto tako u medijima se spekulisalo da ruski oligarh, nakon sankcija koje mu je nametnula britanska vlada zbog navodnih bliskih odnosa sa Vladimirom Putinom, želi da kupi drugi fudbalski tim.

Nagađalo se tako o turskom Geztepeu, kao i moskovskom CSKA, a sada je u prvi plan izbila španska Valensija.

Aktualni vlasnik je singapurski biznismen Peter Lim, a celu priču oko Abramovičeve zainteresovanost za kupovinu potvrdio je Miguel Sorio, njegov protivkandidat u borbi za prevlast na Mestalji.

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

 

- Peter Lim je pokušao da proda klub u London za 250 miliona evra i nije uspeo. Zatim je otkrio da ima dve ponude, jednu moju, a jednu oligarha iz Čelsija. Rekao sam mu da može da gubi 50 miliona evra godišnje ili neka nam proda klub - otkrio je Sorio.

Lim je većinski vlasnik Valensije od 2014. godine, a klub je poslednji od šest naslova španskog prvaka osvojio sezone 2003/04. Poslednji veliki trofej "šišmiši" su osvojili 2018/19, kada su podigli pehar pobednika Kupa kralja.

BONUS VIDEO: Da li je Partizan oštećen na Banovom brdu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?