ZBOG DVA TADIĆEVA KRAMPONA OSTALI BEZ TROFEJA: Ajaks ispustio Kup Holandije, i to kako! (VIDEO)

D. N.

17. 04. 2022. u 19:59

FUDBALERI Ajaksa, čiji je kapiten ujedno i kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, nisu uspeli da osvoje Kup Holandije jer su u finalu izgubili od PSV-a sa 1:2 (1:0).

ЗБОГ ДВА ТАДИЋЕВА КРАМПОНА ОСТАЛИ БЕЗ ТРОФЕЈА: Ајакс испустио Куп Холандије, и то како! (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

"Kopljanici" su poveli golom Gravenberha u 23. minutu, ali je u nastavku utakmice Tadićev tim poklekao: pogocima Gutiereza (glavom u 48. minutu) i Gakpa koji je iskoristio kiks odbrane rivala u 50. minutu, ekipa iz Ajndhovena je preokrenula rezultat i došla do pehara.


Stvari bi, verovatno, bile skroz drugačije da "zbog dva krampona srpskog asa" Ajaks nije poveo sa 2:0 krajem prvog poluvremena.


Naime, tada je u početku akcije, naš reprezentativac za svega nekoliko centimetara bio u ofsajdu, a kako je u nastavku tog napada došlo do lepog, dalekometnog pogotka Mazrauija, on je poništen jer se Tadić našao u pomenutoj nedozvoljenoj poziciji.

"Preživeli" su igrači PSV-a i taj trenutak, preživeli su i kada je Tadić pogodio stativu, potom preokrenuli, a onda imali sreće i da se još jedan gol Ajaksa poništi. Desilo se to u 57. minutu kada je nesuđeni strelac bio Klasen. U ofsajdu se, i to "milimetarskom", tada našao Brobi.


Ovo je PSV-u deseti trofej nacionalnog Kupa u klupskoj istoriji, a prvi posle deset godina.


Što se Ajaksa tiče, on je rekorder Holandije sa 20 osvojenih pehara u ovom takmičenju, dok je na drugom mestu Fejenord sa 13, a treći ovosezonski pobednik.

Dušan Tadić - statistika protiv PSV-a, a i u sezoni

Dušan Tadić je, inače, na ovom meču, izveo 27 uspešnih dodavanja, od 33 pokušana, od tri driblinga jednim je uspeo da prođe svog čuvara, od četiri centaršuta dva su stigla do saigrača, ali za razliku od šampionata Holandije, ovoga puta nije stvorio nijednu veliku priliku svojim klupskim kolegama.

U ovoj sezoni je kapiten "orlova" stigao do 16 asistencija u holandskom prvenstvu, a postigao je 11 golova.

U šampionatu, Ajaks je prvi sa 72 bodova, četiri više od drugoplasiranog PSV-a koji je prigrlio prvi ovosezonski trofej.

 

BONUS VIDEO: Kad su navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima