DVA SRBINA U NAJBOLJEM TIMU LIGE EVROPE: Filip Kostić i fudbaler Crvene Zvezde u idealnih 11

Novosti online

19. 05. 2022. u 18:35

VELIKIM finalem u kome su snage odmerili Ajntraht iz Frankfurta i Rendžers spuštena je zavesa na ovogodšnje izdanje Lige Evrope. Kako po običaju biva ubrzo se biraju i najbolji pojedinci koji su obeležili super-uzbudljivu sezonu.

ДВА СРБИНА У НАЈБОЉЕМ ТИМУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Филип Костић и фудбалер Црвене Звезде у идеалних 11

FOTO: Tanjug/AP

Srbija na toj listi ima dva predstavnika, prema renomiranom sajtu Sofa skor, koji se bavi statističkim parametrima. Pored Filipa Kostića koji je svojim minijaturama i kvalitetom obeležio takmičarsku godinu u drugom po snazi evropskom takmičenju tu se našao i fudbaler Mirko Ivanić. 

Veliko priznanje za vezistu crveno-belih kao potvrda da i brojke govore o briljantnoj sezoni "mađioničara sa Marakane" čija je prosečna ocena od 7,33 jednaka onoj koju je njegov sunarodnik Kostić zabeležio.

Na golu idealnog tima je Bajerov čuvar mreže Lukaš Hradecki (7,24), a odbranu još čine Markao iz Galatasaraja (7,55), Vest Hemov Kris Doson (7,17) i Konor Goldson iz Rendžersa (7,00).

Sa leva na desno u sredini idu Kostić, Ivanić, Deklan Rajs iz Vest Hema (7,39) i Rendžersov Džejms Tavernije (7,49), dok je u napadu Mislav Oršić iz zagrebačkog Dinama (7,33) zajedno sa Braginim tandemom, Rikardo Orta (7,45) i Juri Medeiroš (7,25).

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića