"NE ŽELIM DA ME OSUĐUJU ZATO ŠTO SAM U BOLNICI": Siniša Mihajlović o tome gde nastavlja trenersku karijeru

Novosti online

20. 05. 2022. u 17:24

FUDBALERI Đenove i Bolonje koju predvodi trener Siniša Mihalović odmeriće snage u 38. kolu italijanske lige, čime će spustiti zavesu na super-uzbudljivu pozornicu Serije A. Tim na čijoj klupi sedi srpski strateg nema imperativ pobede, jer je ušuškan u sredini tabele.

НЕ ЖЕЛИМ ДА МЕ ОСУЂУЈУ ЗАТО ШТО САМ У БОЛНИЦИ: Синиша Михајловић о томе где наставља тренерску каријеру

Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Konferencija uoči ovog susreta bila je idealna prilika da Mihajlović prodiskutuje o najaktuelnijoj temi, njegovom potencijalnom ostanku na severu Italije, u Emilijo Romanja pokrajini. 

- Na poslednjoj ovosezonskoj konferenciji pre svega želim da se zahvalim svima koji rade iza kulisa, navijačima koji su nas na trideset stepeni podržavali tokom našeg lošeg meča. Video sam takvu privrženost nekoliko puta u svojoj karijeri. Razgovarao sam sa momcima i nisam očekivao onakav meč prošle nedelje. Iz tog ugla sutrašnji susret je važan. Potrebnio mi je da vidim da tim ne odustaje, a to nije bio slučaj u prethodnoj utakmici što mi se nije svidelo. Pokušavam borbenu crtu da prenesem fudbalerima u fudbalu iu životu. Važno je da izađemo na teren sa pravim stavom", kazao je Mihajlović.

Čoveka koji prolazi kroz veliku životnu bitku i borbu sa opakom bolešću, čeka razgovor sa prvim čovekom Bolonje, Džoijem Saputom, kada će se zvanično znati da li će saradnja biti produžena. 

- Ovde sam četiri godine i osim prve sezone u kojoj sam preuzeo tim, nikada nismo bili u crvenoj zoni. Nismo osvojili deseto mesto, ali je cilj da razvijemo mlade igrače je ostvaren. Nisam još razgovarao ni sa kim u klubu, uradićemo to danas ili sutra. Da li ću sledeće godine biti u Bolonji sigurno, to nikada nije sigurno. Ne želim da me osuđuju što sam u bolnici, da zavisi samo od mene znam šta bih želeo da radim, ali ne pitam se samo ja, dve strane su u priči. Sastaćemo se i razgovarati o tome. 

Bilo je i govora o potencijalnom transferu Marka Arnautovića, momka srpskih korena kojih se nikada nije stideo. Igrač pravoslavne veroispovesti, naveo je više puta da se uvek prekrsti kada čuje himnu "Bože pravde", njegovo telo krase ćirilične tetovaže i istakao je da u svom treneru vidi očinsku figuru. Mihin miljenik na meti je brojnih klubova, koji žele da ugrabe njegov potpis pre nego što okači kopačke o klin. 

- Njegov status ne zavisi od mene. Mogu da kažem da je on neizostavni deo tima, ali kad stigne novac sve se menja. On je svakako naš krucijalan igrač.

Na kraju, strateg Bolonje je prokomentarisao i trku za trofej Serije A, u kojoj Milan ima pred sobom istorijsku priliku da se domogne "skudeta".

- Najjači je Inter, sa najviše talenta je bio Napoli, a Milan koji je bio najkonstantniji zaslužuje titulu ukoliko pobedi- zaključio je Mihajlović.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)