IVICA TONČEV: Bez Vučića ne bismo mogli da se borimo za Evropu! Nadamo se da će titula izaći iz Beograda i doći u Niš!

A. Ilić

23. 05. 2022. u 22:27

FUDBALERI Radničkog izborili su plasman u Evropu u narednoj sezoni, Nišlije će igrati u Ligi Konferencija, a Niš je to kako dolikuje proslavio. Prvi čovek kluba Ivica Tončev najavljuje u narednoj sezoni još veće uspehe.

ИВИЦА ТОНЧЕВ: Без Вучића не бисмо могли да се боримо за Европу! Надамо се да ће титула изаћи из Београда и доћи у Ниш!

Ivica Tončev foto: M.Vukadinović

Radnički iz Niša je uz rezultate koji su mu u poslednjem kolu odgovarali uspeo da se izbori za mesto u Ligi konferencija. "Real sa Nišave" će od drugog kola krenuti u evropsku odiseju, a tamo će tim sa Čaira biti povlašćen.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev se nakon pobedničke povorke kroz Niš oglasio i čestitao Vojvodini na poštenoj igri.

- Iza nas je jedna veoma turbulentna sezona. Sa puno uspona i padova. Na kraju smo uspeli da ostvarimo cilj i da treći put u pet godina izborimo Evropu. Čestitam igračima i stručnom štabu, ali i fudbalerima Vojvodine na poštenom pristupu u poslednjem kolu. Pokazali su da su veliki klub, počeo je Tončev. 

Najavljuje bolje dane za niški tim.

Nas sada očekuje važan period. Treneru Bataku je istekao ugovor, a da li će on ostati ili ćemo imati novog trenera, odlučiće Upravni odbor nakon pregovora. Želimo da pojačamo tim sa petoricom kvalitetnih igrača. Naš cilj je sada grupna faza Lige Konferencija. Moram da naglasim da smo četvrto mesto osvojili u borbi za ekipama koje su imale veći budžet od nas.

Bilo je dosta problema sa budžetom, ali je intervencijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića klubu omogućeno da se ravnopravno bori za evropsku scenu.

- U Nišu je bilo problema oko budžeta za sport i da nije bilo intervencije predsednika Aleksandra Vučića zimus, mi sada ne bi sigurno bili u Evropi. Ovom prilikom mu se zahvaljujem i naglašavam da imam obećanje od njega da će u najskorije vreme početi rekonstrukcija stadiona Čair, koji je gradski stadion. Radnički je brend Niša. I nastavićemo da ga jačamo u nadi da će u skorijoj budućnosti i titula izaći iz Beograda i doći u Niš, zaključio je Tončev.

 

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024