TADIĆ PRESTIGAO PIKSIJA: Kapiten orlova upisao 85. nastup u dresu sa državnim grbom, 20 mečeva deli ga do rekorda Srbije

N. I.

02. 06. 2022. u 21:15

FUDBALSKA istorija naše fudbalske reprezentacije piše se svaki put kada "orlovi" istrče na teren.

ТАДИЋ ПРЕСТИГАО ПИКСИЈА: Капитен орлова уписао 85. наступ у дресу са државним грбом, 20 мечева дели га до рекорда Србије

FOTO: M. Vukadinović

Večeras je nova stranica ispisana utakmicom 1. kola Lige nacija u kojoj Srbija na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Norvešku.

U centru pažnje je kapiten naše selekcije Dušan Tadić. On je 85. put u karijeri obukao dres Srbije i na taj način prestigao čoveka kod kojeg je poneo kapitensku traku "orlova".

Dragan Stojković Piksi ima 84 nastupa za naš nacionalni tim, a Tadić ga je  nastupom protiv Norveške praktično prestigao. Inače, kapiten će do kraja karijere sigurno imati i priliku da stigne i prestigne aktuelnog rekordera svih vremena Branislava Ivanovića, koji je još na Mundijalu u Rusiji 2018. godine odigrao svoj 105. meč.

Tadić je, dakle, igrao 85. utakmicu za reprezentaciju svoje zemlje, a zanimljivo je da isto toliko ima i Dragan Džajić, dok je kapiten Ajaksa, takođe, prestigao i golmana Vladimira Stojkovića, koji je, kao i aktuelni selektor Stojković, takođe 84 puta bio na golu Srbije.

Tadiću će, u nameri da stigne i prestigne Branislava Ivanovića, najverovatnije biti potreban i još jedan ciklus kvalifikacija za sledeće Prvenstvo Evrope. Pošto jednostavna računica kaže da su pred Tadićem najmanje pet utakmica u Ligi nacija, pa najmanje tri meča na Mundijalu u Kataru, pre toga i jedan ili dva prijateljska duela. Tako da Tadić krupnim koracima ide ka rekordu svih vremena. 

REKORDERI

105 Branislav Ivanović
103 Dejan Stanković
102 Savo Milošević
94 Aleksandar Kolarov
85 Dragan Džajić
85 Dušan Tadić
84 Dragan Stojković
84 Vladimir Stojković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković