GOTOVO JE: Gabrijel Žezus ima novi klub

Novosti online

25. 06. 2022. u 15:44

JUČE su se, u kasnim večernjim satima, pojavile dve informacije koje bi u potpunosti mogle da obeleže tekući letnji prelazni rok – Gabrijel Žesus je doslovno na korak do potpisivanja ugovora sa Arsenalom, a u isto vreme, Mančester Siti je u svoje redove doveo Kalvina Filipsa, fudbalera Lids junajteda.

ГОТОВО ЈЕ: Габријел Жезус има нови клуб

FOTO: EPA

Gabrijel Žesus je doslovno na korak od potpisivanja ugovora na "Emiratima"! Usmeni dogovor između dve strane je postignut, garantovano obeštećenje iznosi 45 miliona funti. Ostalo je samo da "tobdžije" ugovore lične uslove sa Brazilcem, kako bi se transfer ozvaničio.

Ovu vest preneo je Fabricio Romanu, jedan od najkredibilnijih fudbalskih izvora.

Nakon što su doveli Fabija, ovo bi bilo potencijalno drugo veliko pojačanje za Arsenal u letnjem prelaznom roku. Žesus je već izgrađen fudbaler, koji pritom ima iskustvo igranja u Premijer ligi.

FOTO: EPA

Ofanzivne karakteristike mu se savršeno nadopunjuju na napadački arsenal koji poseduje četa Mikela Artete. Dobijate napadača koji je izuzetan na lopti, po potrebi može da, u visokom intenzitetu, pritiska defanzivnu protivničku liniju.

Odlično se postavlja u završnoj trećini, pozitivno će uticati na efikasnost ekipe i poboljšaće protok lopte i verovatnoću da tim uđe u "gol šansu".

Arsenal godinama unazad nije fascinirao svoje navijače odabirom pojačanja, ali ovaj transfer bi definitivno mogao da odudara od ostalih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna