LUDA UTAKMICA U LONDONU: "Mitro's on fire" Srbinu skandirao ceo stadion, Fulam šokirao Liverpul (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 08. 2022. u 15:24

KAKAV meč, strašan meč odigrali su Fulam i Liverpul, povratnik u Premijer ligu igrao je na pogon Aleksandra Mitrovića koji je sa dva pogotka domaćinu doneo bod zlata vredan 2:2(1:0). Strelci za četu Jirgena klopa bili su Nunjez i Salah.

ЛУДА УТАКМИЦА У ЛОНДОНУ: Митрос он фире Србину скандирао цео стадион, Фулам шокирао Ливерпул (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Odmah na startu meča imao je šansu Aleksandar Mitrović, ali je šutirao kraj gola Alisona Bekera. U uvodu meča kontrolu igre imao je domaći tim, koji je više napadao, i pretio, posebno po levoj strani, ali je gost uspevao da se brani, imali su defanzivci redsa po boku dosta problema sa Bobijem Ridom.

Uspeo je Liverpul u 16. minutu da zatrese mrežu, ali je gol gostiju poništen zbog ofsajda Endrua Robertsona.  

FOTO: Tanjug/AP

Nakon toga usledila je inicijativa čete Jirgena Klopa koji se oslobodio početnog pritiska i zaigrao znatno bolje, dva puta je pretio Salah nakon centaršuta, ali je egipatski fudbaler šutirao daleko od gola.

Igrao se 23. minut kada je još jednom Fulam pokazao zube. Šutirao je Palinja, bio je blokiran, ponovo je oprobao šut sa dvadesetak metara, bio je blokiran, samo korner za belo-crne.

Lepa akcija Fulama u 30. minutu, Rid je šutirao nakon dobre akcije koju je začeo Mitrović, a potom je srpskom napadaču u istom minutu malo nedostajalo da glavom pošalje loptu ka golu gostiju.

FOTO: Tanjug/AP

Uzbuđenja nije manjkalo ni u nastavku u 34. minutu viđena je eksplozija oduševljenja navijača na "Krejven Kotidžu". Nova sezona stari Aleksandar Mitrović. Srbin je nakon dodavnja Tetea po desnoj strani i nebeskog skoka preko Trenta Aleksandra-Arnolda poslao loptu pod prečku Alisona Bekera.

Na poluvremenu je domaći tim imao zasluženu prednost od 1:0, iako je Liverpul imao posed lopte od 72 procenata to im nije mnogo dobrog donelo kada je rezultat u pitanju.

FOTO: Tanjug/AP

Povredio se u na startu drugog poluvremena Tijago. Umesto njega ušao je Harvi Eliot, a Roberta Firmina zamenio je Darvin Nunjez koji je uneo mnogo živosti u napad "redsa".

Ipak, nije to pokolebalo ekipu Fulama, već su u 57. minutu preko Niskensa Kebana imali priliku da uvećaju svoje vođstvo. Šutirao je iskosa, pogodio je stativu.

Od 63. minuta usledio je Nunjez šou. Prvo je primio odličnu loptu, šutirao po sredini, Rodak je odlično odbranio, da bi minut kasnije na proigravanje Mohameda Salaha novajlija gostiju poravnao rezultat.

FOTO: Tanjug/AP

Kada je teško, tu je Mitrović, a svoju važnost pokazao je svega sedam minuta kasnije. Fauliran je bio Srbin pri ulasku u šesnaesterac, Endi Medli pokazao je na "belu tačku" nakon starta Virdžila van Dajka. Bio je Mitrović hladnokrvan sa penaltika za novo vođstvo i drugi gol.

Fantastično je izveo korner Arnold, a Karvaljo, koji je igrao u Fulamu do početka ove sezone raspalio je volejem po lopti. Dosta sreće imao je golman domaćih u tom momentu. Ipak, sreća se osmehnula i gostima već u sledećem napadu.

FOTO: Tanjug/AP

Nisu najbolje reagovali štoperi domaćeg tima, te su Nunjez i Slaah imali previše prostora, a prvi je proigrao Egipćanina koji je imao jako lak posao za 2:2. Mogao je do kraja meča Liverpul do potpunog preokreta, Henderson je pogodio prečku nakon sjajnog udarca.

Na kraju domaći navijači mogu da budu zadovoljni remijem protiv tima koji je danas bio apsolutni favorit za trijumf, a Mitrović je zasluženo dočekao da mu ceo tim skandira ime.

Fulam u narednom kolu gostuje Vulverhemptonu, dok Liverpul čeka Kristal palas

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)