NOVA ERA JUNAJTEDA, NOVI BRODOLOM: Krah Mančestera na startu Premijer lige, i to protiv autsajdera (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2022. u 16:55

FUDBALERI Mančester Junajteda danas su na svom stadionu dočekali ekipu Brajtona, na otvaranju nove sezone Premijer lige i poraženi su rezultatom 1:2.

НОВА ЕРА ЈУНАЈТЕДА, НОВИ БРОДОЛОМ: Крах Манчестера на старту Премијер лиге, и то против аутсајдера (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Bila je ovo šansa za novi početak, šansa da slavni engleski klub sa novim perspketivnim strategom, Erikom ten Hagom, krene da osvaja nove horizonte i povrati reputaciju koju su decenijama unazad mukotrpno gradile istinske legende sa "Old traforda".

Prepun "teatar snova" dočekao je ovacijama i gromoglasnim aplauzima Holanđanina na "užarenoj" klupi fudbalskog giganta, apsolutno sve je odisalo pozitivnom energijom.

Ali...

Euforija je brzo splasnula. Nakon dinamičnih uvodnih pet minuta, videlo se da će Grem Poter, mladi trener Brajtona držati konce u svojim rukama. 

Potvrda toga stigla je u 30. minutu, kada je Paskal Gros nakon sjajne timske akcije načeo mrežu domaćina. 

Sjajni Nemac, poznat kao jedan od najkreativnijih igrača Premijer lige, nakon odbitka povisio je na 2:0 i utišao "Old traford".

Nastavak nije doneo drugačiju sliku na terenu, Poter je potpuno taktički nadmudrio kolegu, umirio tempo, čekao kiks Junajteda, koji je i te kako grešio na sopstvenoj polovini, ali je uprkos tome bio taj koji je stigao do gola.

Mada, niko od igrača crvenih đavola i nije zatresao mrežu, već je to učinio nesrećni vezista Brajtona - Mekalister, nakon jako nespretne reakcije posle kornera koji je izveo Bruno Fernandeš.

Nije bilo efikasnosti u napadu, nije bilo kreativnosti u veznom redu, stvari su prilično jasne, nešto je i dalje trulo na "Old trafordu". Junajtedu su pojačanja neophodna, a da bi izašli iz krize, neophodno je pre svega stovriti timski duh, koji je odavno odsutan iz crvenog dela Mančestera.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)