NORVEŠKI DŽIN ODMAH GAZI: Haland nastavio sa praksom da blista na debiju

M. Blažić

09. 08. 2022. u 13:12

ZALETELI su se mnogi sa kritikama na račun Erlinga Brauta Halanda posle blede partije u meču za "Komjuniti šild" trofej protiv Liverpula (1:3), a dan posle debija Norvežanina u Premijer ligi i dva gola na gostovanju Vest Hemu (0:2) društvene mreže su se usijale od pohvala na račun letnje akvizicije Mančester sitija.

НОРВЕШКИ ЏИН ОДМАХ ГАЗИ: Халанд наставио са праксом да блиста на дебију

Foto AP

Zbunjenost zbog "tankog" izdanja u meču sa Liverpulom zamenilo je čuđenje usled nestvarne lakoće postizanja golova 22-godišnjeg gorostasnog, 194 centimetra visokog napadača.

Skupoceno pojačanje "građana", plaćeno Borusiji iz Dortmunda 63 miliona evra, samo je nastavilo tamo gde je stalo u svim prethodnim klubovima. Nestvarni Haland je tako u Moldeu odmah na debiju tresao mrežu u kup meču, po prelasku u Salcburg 2019. u Ligi šampiona predstavio se het-trikom u okršaju sa Genkom (6:2), a kasnije je na osam utakmica u tom takmičenju sakupio ukupno deset golova.

Na premijernom meču u dresu Borusije iz Dortmunda, na gostovanju Augzburgu 18. januara 2020. ušao je sa klupe u nastavku i za het-trik su mu bila potrebna samo 23 minuta. Fantastičan je bio i mesec dana kasnije na prvom meču u dresu "milionera" u Ligi šampiona, postigavši oba gola u pobedi svog tima nad PSŽ (2:1). O partiji protiv Hondurasa na Svetskom prvenstvu do 20 godina, kada je mrežu tresao devet puta u pobedi od 12:0, sve se zna i naširoko se pisalo...

Posle dva precizna hica na debiju u Premijer ligi, mnogi su spremni da tvrde kako će Salahov rekord iz sezone 2017/2018, kada je postigao 32 gola, biti glatko oboren. Rekorderi, ali sa većim brojem utakmica u sezoni, i dalje su Alan Širer i Endi Kol sa 34 precizna hica.

Legenda engleskog fudbala Gari Lineker predviđa Norvežaninu sezonu iz snova.

- Haland je nezaustavljiv. Njegove brojke biće neverovatne, u to niko ne bi trebalo da sumnja. Reč je o neverovatnom napadačkom talentu - jasan i precizan bio je nekadašnji špic Gordog Albiona.

U sličnom tonu su pohvale na račun Halanda "sipali" čak i navijači Vest Hema, kluba koji je prvi u sezoni osetio moć nezaustavljivog 22-godišnjeg napadača. Jedno je sigurno, fudbalske sladokusce čeka još mnogo toga u interpretaciji fantastičnog golgetera sa severa Evrope.

ŠIRER: JOŠ 250 I STIŽE ME

LEGENDARNI engleski napadač Alan Širer bio je među prvima koji su se oglasili na "Tviteru" posle Halandovih minijatura u Londonu.

- Erling Haland, još samo 258 golova - napisao je Širer aludirajući na njegov aktuelni rekord od 260 pogodaka u Premijer ligi.

o ZANIMLjIVOSTI

MOLDE: Gol na debiju u Kupu Norveške protiv Volde u pobedi 3:2

SALCBURG: Het-trik na debiju u LŠ 17. septembra 2019. u pobedi od 6:2. Postao tek drugi tinejdžer koji je uspeo da pogodi u prve tri utakmice LŠ, posle Benzeme.

DORTMUND: Debi 18. januara 2020. protiv Augzburga u drugom poluvremenu, het-trik za 23 minuta (3:5). U LŠ mesec dana kasnije postigao oba gola u pobedi nad PSŽ (2:1).

MANČESTER SITI: Dva gola na prvom meču u Premijer ligi protiv Vest Hema (0:2).

NORVEŠKA MLADI: Postigao devet golova 22. jula 2018. protiv Hondurasa na SP do 20 godina u pobedi od 12:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost