ZVEZDA ZAKORAČILA KA LIGI ŠAMPIONA: Crveno-beli obezbedili evro-takmičenje po grupama! (VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2022. u 20:51 >> 20:51

FUDBALERI Crvene zvezde došli su na (dvo)korak od Lige šampiona: u 3. kolu kvalifikacija eliminisali su Pjunik sa ukupnih 7:0, jer su u revanšu, odigranom u Jerevanu, savladali jermenskog predstavnika sa 2:0. Time su obezbedili učešće u grupnoj fazi jednog evro-kupa: prebrode li narednog rivala, idu u elitno nadmetanje, a ako ispadnu - sele se u grupnu fazu Lige Evrope.

ЗВЕЗДА ЗАКОРАЧИЛА КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Црвено-бели обезбедили евро-такмичење по групама! (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Buran je bio drugi ovosezonski meč pomenutih rivala, iako rezultatski ne baš previše interesantan posle goleade na Marakani.

Jer, dok su trajala uobičajena "ispitivanja snaga" na terenu, na tribinama je bilo prilično zanimljivo. I zbog više od stotinak navijača Zvezde, ali i zbog domaće publike koja je imala sjajnu poruku o teritorijalnoj celovitosti Srbije.

Delije u Jerevanu na utakmici Pjunik - Crvena zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

Kada se na igralištu borba rasplamsala, šanse su dobile naslednike u vidu - jedanaesteraca. Oba posle video-provera glavnog sudije, Škota Koluma. Ali, oba nisu okončana pogocima.

Prvi penal nije iskoristio Aleksandar Katai, jer mu je Bučnev odbranio udarac s bele tačke u 30. minutu, no u 44. golmanu Pjunika nije bilo spasa kada je Gelor Kanga izveo najstrožu kaznu.

Drugi deo meča počeo je neplaniranim prekidom, usled upada trojice domaćih navijača na teren, a nedugo nakon što je susret nastavljen, Milan Pavkov je nastavio svoju ovosezonsku golgetersku seriju, glavom sprovevši loptu u mrežu u 59. minutu, na asistenciju Marka Gobeljića s desnog krila.

Zavesa je tada počela da se spušta na ovaj dvomeč, a kada je on i okončan, postalo je jasno da je Zvezda obezbedila plasman u plej-of, time i učešće u grupnoj fazi jednog od dva evro-nadmetanja.

Ako prebrodi narednog rivala, a u pitanju je Makabi iz Haife, kome će gostvati 16. ili 17. avgusta, a dočekati ga na Marakani 23. ili 24. avgusta, Crvena zvezda ide u Ligu šampiona. A ako ispadne, seli se direktno u jednu od grupa Lige Evrope.

Pjunik - Crvena zvezda 0:2

88' - Poslednji trenuci meča u Jerevanu

84' - Još jedan Srbin na terenu, ovoga puta u dresu Pjunika: Filip Mladenović je zamenio Juričića

82' - Odličan šut Koćiuka iz slobodnog udarca, Milan Borjan još jednom odlično brani na ovom meču.

82' - Još jedan neoprezan start Zvezdinih fudbalera. Sada je žuti karton dobio i Ibrahim Mustafa

80' - Žuti karton za Dragovića, zbog oštrog kontakta sa jednim igračem Pjunika, koji je ostao da leži.

77' - Srnić ulazi u igru, menja strelca prvog gola u revanšu, Kangu

75' - Nešto mirniji period meča. Možda i ne čudi, imajući u vidu ukupan rezulat (7:0 za Zvezdu)

70'  - Izmena u Zvezdi, Mustafa je u igri umesto Bukarija

69' - Zicer za Bena posle lošeg dodavanja domaćih, no golman Bučnev brani! Idealna prilika  za 0:3...

66' - Odlična odbrana Milana Borjana! Posle požrtovovanog uklizavanja rezerviste Stankovića, koji je blokirao jedan dalekometni šut rivala, Pjunik je u nastavku akcije uspeo da dođe do daleko bolje prilike za udarac, izveo ga je iskosa s desne strane Juričić, ali je kapiten Zvezde maestralnom odbranom, bacivši se u desno, uspeo da spreči pogodak.

63' - Izmene u Zvezdi. Strahinju Erakovića (koji deluje nervozno prilikom izlaska s terena) menja Nikola Stanković, a Ben ulazi u igru mesto Kataija.

60' - Katai je započeo akciju kroz sredinu terena, proigrao Gobeljića na desnom krilu, usledio je idealan centaršut za Zvezdinog napadača koji je bio kod dalje stative i - glavom je Pavkov postigao pogodak.

59' - Gol! Milan Pavkov je strelac, 2:0 za Zvezdu u Jermeniji, 7:0 ukupno!

53' - Skoro dva minuta je obezbeđenju trebalo da uhvate i izvedu trojicu navijača koji su utrčali u teren. Utakmica je nastavljena.

51' - Trojica domaćih navijača su ušla na teren u Jerevanu. Meč je prekinut.

49' - Juričić, kao i u prvom poluvremenu, preti Borjanu sa distance, no ovoga puta loptu je poslao preko gola, i to vrlo snažno.

46' - Jedina izmena koja se dogodila pred početak drugog dela meča je obavljena u Zvezdi. Sanogo je izašao, a ofanzivniji novajlija, Stefan Mitrović, ušao na teren.

46' - Počelo je drugo poluvreme

Podsetimo, Zvezda će u završnoj rundi kvalifikacijama, "plej-ofu" za plasman u Ligu šampiona, igrati s boljim iz dvomeča u kome se sastaju kiparski Apolon i Makabi Haifa. A iako su Izraelci prvi meč dobili sa 4:0, u revanšu Kipravni vode sa 2:0 na poluvremenu...

Kraj poluvremena,  u kome je Zvezda imala dvostruko više šuteva (8:4), dva penala (Katai je prvi promašio, Kanga drugi realizovao), pa je sada ukupan rezultat 6:0 u korist prvaka Srbije. "Delije" su ispratile igrače crveno-belih u svlačionicu povicima "Šampioni!"

Delije u Jerevanu na meču Pjunik - Crvena zvezda / Foto: TV Arena sport

45' - Kangva je bio u solidnom prodoru, a šutirao je preko prečke. Ostaje 0:1, a igraće se četiri minuta sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu

44' - GOL, ZVEZDA VODI! Aleksandar Katai je malopre prokockao jedanaesterac, a Gelor Kanga je poslao loptu preciznije, dole levo - za 1:0.

43' - Penal za Zvezdu! Drugi na ovom meču. Šutiraće Gelor Kanga

42' - Ponovo škotski sudija Vilijam Kolum odlazi da gleda snimak situzacije u šesnaestercu Pjunika, zbog potencijalnog obaranja Sanoga od strane Avagjana.

40' - Još jedna šansa za Zvezdu, Bukari je oprobao udarac sa 17 metara, izblokiran je i izborio je korner

39' - Dok "delije" pevaju "Tamo daleko", a ostatak stadiona zviždi jer je Sanogo s leđa prišao i čisto oduzeo loptu rivalima - krenula je brza Zvezdina akcija, koja je završena centaršutem s desnog krila, te solidnim, a za malo nepreciznim udarcem glavom Milana Pavkova. Lepa prilika za Zvezdu.

38' - Utakmica je nastavila, oba aktera su dobro, što su i pokazali punim trkom ka lopti koja im je bila u blizini. 

35' - Sudar Gobeljića i Avagjana. Meč je prekinut, ukazuje im se pomoć, obojici, ali izgleda da će moći da nastave da igraju.

32' - Žuti karton za Erakovića, zbog prekršaja na levoj strani Zvezdine odbrane, tik izvan šesnaesterca. Žuninjo je potom probao da ubaci loptu u kazneni prostor gostiju, no prejako je to učinio.

29' - Prokockao je Katai penal, šutirao je desno - golman Bučnev mu je odbranio šut!

Katai promašuje penal protiv Pjunika u Jerevanu / FOTO: FK Crvena zvezda

28' - Žuninjo je, sa zakašnjenjem, dobio žuti karton zbog "neprirodnog položaja ruku" u svom kaznenom prostoru. Katai namešta loptu na belu tačku

28' - Posle pregledanja snimka - penal za Zvezdu

27' - Polu-prilika za Pjunik, ali... škotski sudija prekida meč da bi pogledao - da li je bilo igranja rukom od strane nekog domaćeg igrača sekund pre nego što je, prilikom Zvezdinog kornera, lopta stigla kod dalje stative do Milunovića

26' - Kakva šansa za Zvezdu! Golman Bučnev je na maestralan način, poput kolega iz vaterpola, odbranio zicer Milunoviću, koji nije uspeo da sa 3-4 metra postigne pogodak, posle kornera Zvezde iz levog ugla. 

24' - Prvi put na priličnim mukama Milan Borjan, odlično je šutirao sa desne strane Juričić, a Zvezdin kapiten se bacio u levu stranu i uspeo da izbaci loptu u polj. Zvezda je potom preuzela posed. Bio je to prvi udarac u okvir gola na ovoj utakmici...

21' - Borjan se oporavio, nastaviće da brani.

SJAJNA SCENA! Kakav detalj u vezi Srbije i Kosova na stadionu u Jermeniji tokom meča Pjunik - Crvena zvezda (FOTO)

18' - Kraći prekid meča, povredio se Zvezdin kapiten Milan Borjan, ali izgleda da će moći da nastavi da igra, nakon ukazivanja pomoći.

14' - Prva, kakva-takva, prilika za Zvezdu. Pavkov se izborio za loptu na rubu kaznenog prostora Pjunika, do nje je potom došao Katai koji je šutirao sa oko 17 metara, a taj šut je bio prilično neprecizan

9' - Malo oštriji start Milunovića izazvao je burne reakcije domaće publike, ali se sve vrlo brzo zaboravilo, jer je meč nastavljen novim napadom Pjunika - koji se, kao i prethodni, završio dobrom intervencijom odbranom Zvezde. Na drugoj strani terena, Bukari je probao da se probije po desnoj strani, gde mu je lopta i pobegla.

6' - Dva uzastopna centaršuta Zvezde s desne strane, no i pokušaj Gobeljića, i potom Bukarija, nisu urodili plodom

4' - Prvi je pripretio Pjunik, šutirao je sa oko 18 metara Otubanjo, i to previsoko

2' - Kratko su domaćini imali loptu, brzo su do poseda došli gostujući fudbaleri iz BEograda, koji nastupaju u belo-crvenoj opremi.

1' - Meč je počeo, škotski sudija Vilijam Kolum je dao znak da sa centra krenu domaći fudbaleri

18.55 - Više desetina navijača Crvene zvezde doputovalo je u glavni grad Jermenije, gde vrlo glasno bodre svoje ljubimce.

18.50 - Akteri su izašli na teren

17.44 Evo i sastava: Za Pjunik igraju Bučnev - Hautjunjan, Juričić, Avagjan, Bratkov - Kokluk, Dašjan, Gonzalez - Žuninjo, Otubanjo, Kovalenko

U startnoj postavi Zvezde su Borjan - Eraković, Milunović, Drgović, Gobeljić - Kangva, Sanogo, Kanga - Bukari, Katai - Pavkov.

FOTO: FK Crvena zvezda


Uoči meča


Fudbaleri srpskog prvaka napravili su ogroman iskorak ka plasmanu u završnu rundu kvalifikacija jer su na Marakani pobedili jermenskog predstavnika sa 5:0, uz bravure Osmana Bukarija koji je tada dao tri gola, a jedan "namestio".


Da li će posle svega viđenog na stadionu "Rajko Mitić" revanš predstavljati samo formalnost, nije baš sigurno. Bar prema rečima Zvezdinog stratega, Dejana Stankovića, koji pred meč u Jerevanu ističe da su njegovi izabranici u prvoj utakmici "morali da se narade za svaku loptu", da "rival nije tek tako stigao do trećeg kola" i slično.


Uz to, crveno-beli su oslabljeni u odnosu na prvi megdan s Pjunikom, jer osim suspendovanog Rodića, u ekipi nisu ni Mirko Ivanić, ni Aleksandar Pešić.
Šta sledi dalje?

Pobednik dvomeča prolazi u plej-of za plasman u Ligu šampiona, a eliminisana ekipa se seli u baraž za Ligu Evrope. 

UEFA je obavila žrebove za oba slučaja, pa Zvezda zna i kojoj je potencijalni naredni rival ako izbaci tim Pjunika, ali isto tako Zvezda zna i ko su joj potencijalni suparnici ako nekim čudom sada ispadne sa staze koja vodi u elitno evropsko takmičenje.

BONUS VIDEO: Slavlje na Marakani posle trećeg gola na meču Zvezda - Pjunik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka