MAGIČNI POKER PEHARA: Aleksandar Katai po četvrti put proglašen za najboljeg igrača domaćeg prvenstva

Z. ĆOROVIĆ

03. 01. 2023. u 07:53

KADA već na našim terenima imamo premalo takvih znalaca, dobro je što bar umemo da ih cenimo. Aleksandar Katai je jedan od tih retkih, a posebnih. Originalan, vispren i vrstan dribler - radost je za svako navijačko oko. Nisu ga tek tako prozvali - Magiko.

МАГИЧНИ ПОКЕР ПЕХАРА: Александар Катаи по четврти пут проглашен за најбољег играча домаћег првенства

FOTO: M. Vukadinović

U Srbiji se njegovo umeće i dalje posebno poštuje. U najuticajnijoj fudbalskoj anketi koju više od pola veka organizuju "Novosti", superligaški kapiteni su izabrali Zvezdinu desetku za najboljeg igrača 2022.

Pre dve godine postao je prvi naš fudbaler koji je treći put dobio ovo priznanje, tako da je sada apsolutni rekorder sa četiri pehara, jer ih je osvajao još 2015. i 2016. godine.

- Svaki put se obradujem kada čujem ovako lepe vesti. Čast je biti izabran za najboljeg igrača, hvala svima što su me opet izabrali. Drago mi je što je ovo četvrto priznanje, valjda je to pravi dokaz da te cene, a to mnogo znači u karijeri svakog igrača. Međutim, uvek ću da ponovim kako nikad ne možeš da se izdigneš ako pored sebe nemaš prave i kvalitetne saigrače. Otkako sam se vratio Zvezda dominira u Srbiji, a snažna ekipa mora da izbaci pojedinca. Imali smo tešku polusezonu iza sebe, mnogo nam je bilo teško što nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona, ali imamo odličnu priliku da odbranimo titulu i da sledeće sezone zaigramo u eliti - istakao je Katai.

Prethodne sezone postigao je čak 33 gola i odigrao svoju najefikasniju takmičarsku godinu, pa mu je pripala i nagrada Bora Kostić, koja se dodeljuje najboljem strelcu Crvene zvezde u sezoni. Imao je Magiko jesenas i period kada je posustao, ali je do odlaska na pauzu dodao gas i opet izbio u prvi plan.

Pored golova, isticao se asistencijama, lepršavim driblinzima, prodorima. Zbog svega što je pokazao, navijači Crvene zvezde su ga, takođe, izabrali za najboljeg igrača u 2022. godini.

Najviše će "delije" pamtiti majstorije Kataija u finalu Kupa, kada je sa dva prelepa pogotka potopio Partizan.

UZORI

PONOSI se Katai svojim "umetničkim imenom".

- Navijači su me prozvali Magiko prvi put kada sam došao u Crvenu zvezdu, 2015. Super mi je što me tako zovu, a ne po imenu. Kad sam počinjao da igram, najviše sam voleo da gledam Zidana, a sada je to Mesi, najbolji igrač na svetu. Njih dvojicu bih izdvojio.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ŠTA ĆE REĆI RUSI? Skandalozno izvinjenje reprezentativca Albanije koji je prostački vređao Srbiju