"SAMO SE NAŠ HOTEL NIJE SRUŠIO": Bosanski fudbaler opisuje užas koji je pogodio Tursku

Novosti online

07. 02. 2023. u 12:19

Stravičan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihteru, kao i još nekoliko nešto slabijih potresa, pogodio je jugoistok Turske i sever Sirije.

САМО СЕ НАШ ХОТЕЛ НИЈЕ СРУШИО: Босански фудбалер описује ужас који је погодио Турску

Foto: EPA

Mrtvi i povređeni se broje na hiljade pošto je zemljotres uništio čitave gradove u ovom području.

Bilo je i srećnih priča, a jednu od njih imaju fudbaleri iz Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović i Daniel Grahovac. Njih dvojica igraju za istanbulski klub Kasimpaša, a u trenutku potresa su bili u Antiohiji.

- U nedelju smo igrali protiv Hatajspora, kluba iz mesta pogođenog zemljotresom. S obzirom na to da su nakon utakmice letovi bili otkazani, nismo mogli da se vratimo kući. Morali smo da prespavamo i jutros oko 4.15 sati počelo je da se ljulja. Ma to je bila katastrofa. No, hvala Bogu, naš hotel nije se srušio. To je neki muzej-hotel, koji ima čeličnu konstrukciju. Da smo bili u nekom normalnom hotelu, mislim da bi se srušio, kao što su se srušile sve ostale zgrade oko našeg hotela. Jer to je bila katastrofa, ne da je ljuljalo, nego... Ne znam kako se nije srušio - rekao je Hajradinović za Avaz.

Hajradinović dodaje da su videli apokalipsu.

- Nakon zemljotresa smo autobusom stigli do Adane, odakle smo leteli za Istanbul. Videli smo strašne prizore, sve je bilo srušeno. Kao da je ratno stanje, sravnjeno sa zemljom. Ulice zatrpane, zgrade srušene... Antiohija je najgore prošla u jutrošnjem potresu. Gotovo je zahvatio ceo grad, 60 do 70 posto grada je srušeno. U ostalim gradovima, koliko sam video, nekoliko zgrada se srušilo. Danas oko 13.20 po lokalnom vremenu, u istom području treslo se kao i jutros. Mislim da je taj srušio i sve preostale zgrade. Ma katastrofa, ne znam šta bih rekao - kazao je bosanskohercegovački reprezentativac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu