SJAJNI PORTUGALAC LEAO NAJZASLUŽNIJI ŠTO JE MILAN U POLUFINALU POSLE 16 GODINA: Naš san je Liga šampiona

Z. Ćorović

19. 04. 2023. u 20:25

NAPOLI se ove sezone prošetao Serijom A, ali kada je u Ligi šampiona natrčao na poznatijeg zemljaka sa severa Italije, ispao je totalno nemoćan. Sedmostruki prvak Evrope Milan je u ovom dvoboju pokazao da veličina kluba i tradicija i te kako igraju važnu ulogu, ali i da u svom timu ima vanserijskog igrača, sposobnog da jednim trkom razbije rivala.

СЈАЈНИ ПОРТУГАЛАЦ ЛЕАО НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ШТО ЈЕ МИЛАН У ПОЛУФИНАЛУ ПОСЛЕ 16 ГОДИНА: Наш сан је Лига шампиона

FOTO: EPA

Mladi Portugalac Rafael Leao (23) zasenio je asove Napolitanaca Osimena i Kvaraškeliju, o kojima se mnogo više pisalo ove sezone, ispao je najzaslužniji što su se "roso-neri" posle 16 godina ponovo domogli polufinala elitnog takmičenja.

Njegov solo prodor i asistencija za Žirua ubili su svaku nadu Spaletijevim izabranicima.

- Uvek pokušavama da prevarim svoje rivale kada sam u situaciji jedan na jedan - pričao je posle meča Leao. - Znam da mogu da stvorim tu razliku. Ako ja ne mogu da postignem gol, onda uvek pogledam gde su moji saigrači. Prešao sam dvojicu fudbalera Napolija, video sam Žirua i znao sam da će da postigne gol ako mu dodam loptu. Mnogo sam srećan. Želimo da nastavimo da sanjamo i da imamo visoke ciljeve. Svi u klubu sanjamo o osvajanju Lige šampiona. Verujem da smo blizu tom cilju.

U drugom polufinalnom revanšu Real je sa još jednom pobedom od 2:0 i u Londonu pokazao Čelsiju zašto je aktuelni vladar Starog kontinenta.

- Domaćin nas je stavljao na muke u prvom poluvremenu, ali smo u drugom bili mnogo bolji i postigli dva gola posle fantastičnih kombinacija. Spremni smo da se borimo za finale istako je Karlo Ančeloti.

RASPORED 1/4

UTORAK

(0:1) Napoli - MILAN 1:1 (0:1)

(0:2) Čelsi - REAL 0:2 (0:0)

SREDA

(0:3) Bajern - Mančester s. sinoć

(2:0) Inter - Benfika sinoć

* Polufinale: Milan - Inter/Benfika, Real - Bajern/Siti

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

Komentari (0)

Evo kako se proizvodi najkvalitetniji Perfeksov toalet-papir