ZVEZDA RADOSNA ZBOG TEGELTIJE: Crveno-belo nesvakidašnje zadovoljstvo

Novosti online

26. 05. 2023. u 15:23

CRVENA zvezda ima poseban razlog za ponos.

ЗВЕЗДА РАДОСНА ЗБОГ ТЕГЕЛТИЈЕ: Црвено-бело несвакидашње задовољство

FOTO: FK Crvena zvezda

Omladinska i kadetska selekcija crveno-belh ima značajan broj talentovanih igrača, a samo je jedan u dosadašnjem delu sezone uspeo da ostvari "dabl-dabl" učinak - reč je o Urošu Tegeltiji, koji je na 29 mečeva postigao 10 pogodaka i upisao čak 14 asistencija.


Pogotkom protiv Vojvodine na terenu iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić", brzonogo desno krilo je došlo do dvocifrenog broja golova ove takmičarske godine, s obzirom na to da je već dugo najbolji asistent ekipe. Jedna asistencija fali Andriji Maksimoviću za isti učinak, ali pošto se reprezentacija Srbije do 17 godina plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, najbolji kadet SD Crvena zvezda neće uspeti da dođe do istog učinka. Stefan Pirgić, omladinac Crvene zvezde, imaće priliku da dođe do pomenutog učinka, s obzirom da je do sada postigao 16 golova, a "namestio" devet. Do kraja domaćeg prvenstva, izabranicima Zorana Rendulića i Slađana Nikolića je preostala još jedna utakmica - protiv Grafičara u subotu, omladincima ovaj meč neće imati takmičarskog značaja, a kadeti još uvek imaju nadu da mogu do vrha tabele - to smatra i jedini kadet sa "dabl-dabl" učinkom.
 

Uroš Tegeltija, izdanak Zvezdine omladinske škole / FOTO: FK Crvena zvezda


- Velika je stvar imati dvocifreni broj golova i asistencija u jednoj sezoni. Iskreno, nije mi to bio primarni cilj, ali zbog timskog duha koji vlada kod nas, desilo se da sam se ja istakao uz pomoć saigrača i stručnog štaba. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam drugarima koji nastupaju na Evropskom prvenstvu i da im poželim sreću u četvrtfinalu protiv Poljske, mislim da ekipa može da dogura daleko, a to su pokazali i u grupi. Često čitam i o prvotimcima Crvene zvezde i znam da ih petorica ima dabl-dabl učinak što se tiče golova i asistencija, a meni je od njih možda najdraži Aleksandar Katai, jer poseduje magiju u nogama. Naravno, nada nikada ne umire, u subotu ćemo se boriti do poslednjeg minuta, iako nije sve do nas. Daćemo sve od sebe i uraditi sve što možemo da dođemo do titule - rekao je Uroš Tegeltija za klupski sajt FK Crvena zvezda.

Bonus video: VATRENO I PO KIŠI: Bakljada "delija" tokom finala Kupa Srbije u fudbalu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)