KAZNA JE DEFINITIVNA: Juventus odlučio da se ne žali - bodovi oduzeti, a "stara dama" mora da plati ozbiljnu svotu

Tanjug

30. 05. 2023. u 19:50

ČELNICI Juventusa ovog utorka su na saslušanju u Fudbalskom savezu Italije priznali da je klub lažirao kapitalne dobitke, pa je uz kaznu oduzimanja 10 bodova, "stara dama" udarena po džepu, pa će morati da plati 700.000 evra, što je konačan epilog celog slučaja, jer žalbi više neće biti.

КАЗНА ЈЕ ДЕФИНИТИВНА: Јувентус одлучио да се не жали - бодови одузети, а стара дама мора да плати озбиљну своту

FOTO: Tanjug/AP

Ekipi su oduzeta četiri boda zbog nečasnih radnji bivšeg sportskog direktora Fabija Paratićija, tri zbog nekadašnjeg predsednika Andree Anjelija, dva zbog bivšeg direktora Mauricija Arivabenea i jedan zbog nekadašnjeg sportskog direktora Federika Kerubinija.

Bivši predsednik kluba Andrea Anjeli je na današnjem ročištu odbio da prizna bilo kakvu krivicu. On će se suočiti sa odvojenim suđenjem 15. juna.

Juventus je trenutno sedmi u Seriji A i po tom plasmanu je osigurao plej-of za Ligu konferencije, ali teoretski ima šansu da u poslednjem kolu izbori Ligu Evrope.

Klub trenutno nije pod istragom UEFA i ako se odrekne Superlige, verovatno neće snositi nikakvu kaznu za sledeću sezonu, odnosno neće biti izbačen iz takmičenja pod okriljem evropske kuće fudbala.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna