NIKADA NEĆU ZABORAVITI TAJ DAN: Gudelj o padu na terenu i borbi za život

Novosti online

20. 07. 2023. u 11:44

Krajem marta meseca potresne scene su obišle fudbalsku planetu, Dragiša Gudelj je pao na utakmici Kordobe i nije se pomerao. Utvrđeno je da je doživeo srčani zastoj, a već sredinom jula se vratio na teren.

НИКАДА НЕЋУ ЗАБОРАВИТИ ТАЈ ДАН: Гудељ о паду на терену и борби за живот

FOTO: Printskrin

Šta je i kako doživeo i preživeo u tom periodu, otkrio je u emotivnoj ispovesti za špansku Marku.

- Kada sam saznao da smem da nastavim sa karijerom, razmišljao sam samo da ću morati da budem jači nego ikad. Zbog toga sam želeo da dam sve od sebe odmah na povratku. Zahvalan sam Bogu što sam se vratio na teren i što sam u mogućnosti da se borim za ono što sam se borio ceo život. Osećao sam se dobro, samouvereno i veoma jako. Srećan sam što mogu da razmišljam samo o onome što je ispred mene - rekao je Dragi Gudelj za „Marku”, pa pojasnio kako je izgledao period kroz koji je prošao:

- Bili su to teški meseci, fizički i posebno psihički. Bilo je dosta emocija i sumnji oko testova kroz koje sam morao da prođem. Odužio se proces. Srećom, sve je prošlo dobro, naučio sam puno.

Gudelj je u tom procesu imao i veliku, nesebičnu pomoć Kristijana Eriksena, kome je stalo srce na Evropskom prvenstvu.

- Mislim da je on osam meseci pauzirao, ja sam igrao tačno 111 dana nakon onoga što se desilo. Veoma sam zahvalan Eriksenu jer mi je puno pomogao u procesu kroz koji sam prolazio. Već u prvoj nedelji u bolnici sam pričao sa njim puno preko mobilnog telefona. Razumeo me je savršeno i mogao sam da razmišljam sa njim o mojim osećanjima i emocijama. Nastavio je da mi pomaže i u narednim mesecima.

Prisetio se i mlađi od braće Gudelj trenutka kada se na nosilima probudio.

- Sećam se skoro svega, osim tih sedam, do 10 minuta. Kada sam se probudio na nosilima nakon što sam pao na zemlju, sećam se svake sekunde. Video sam ljude oko mene kako me stavljaju u kola hitne pomoći i pitao sam ‘šta se desilo?’. Rekao sam treneru da želim da nastavim utakmicu, nisam shvatio šta se dogodilo, mislio sam da sam dobio udarac - naveo je Dragi i istakao da je ozbiljnost situacije shvatio kada je ugledao očevo lice:

- Čudno je jer sam se osećao dobro, doduše sa dosta adrenalina naravno. Tada sam video oca. Rekao mi je ‘Dragi, smiri se, smiri se sada’. Po njegovom izrazu lica video sam da se nešto ozbiljno desilo. U kolima hitne pomoći doktor mi je objasnio. A kada ti kažu da ti je srce stalo na tri i po minuta i svet ti stane na nekoliko sekundi. Ne mogu da objasnim osećanje kada su mi objasnili.

Dragi je, iako su mu savetovali da to ne radi, ipak odgledao snimak svog pada, ali je istog trenutka i poželeo da to nikada nije učinio.

- Samo jednom sam odgledao ceo video, da bih video šta se desilo. Otac i brat su mi rekli da ne gledam ništa, ali kada se tako nešto desi, osećanja su prejaka. Video sam scene i zaplakao sam nekontrolisano. Videti sebe kako padaš na zemlju, ne pomeraš se i znaš da ti je srce stalo… Onda vidiš oca i njegovu reakciju, reakciju saigrača. To je video koji boli. Isključio sam ga i poželeo da zaboravim - završio je Gudelj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu