DUŠAN TADIĆ O "INCIDENTIMA" SA TRAKOM I TURČINOM: Kapiten "orlova" selidbom u Istanbul na skroz novom početku

Novosti online

01. 08. 2023. u 20:28

ODLUČIO je Dušan Tadić ovog leta da posle pet bajkovitih godinu u Ajaksu da je vreme za promenu sredine. Nije dugo čekao kapiten "orlova", odmah nakon što je dobio čiste papire u Amsterdamu, odleteo je u Istanbul gde je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom. Pamte navijači "kanarinaca" i Nikolu Lazetića i Savu Miloševića, ali i vedete košarkaške sekcije Nikolu Kalinića, Bogdana Bogdanovića i možda ponajviše Željka Obradovića koji je kao trener doneo "žuto-crnima" prvu i jedinu titulu u Evroligi.

ДУШАН ТАДИЋ О ИНЦИДЕНТИМА СА ТРАКОМ И ТУРЧИНОМ: Капитен орлова селидбом у Истанбул на скроз новом почетку

FOTO: Profimedia

Zna to Tadić vrlo dobro i nema dilemu ko ga će kontaktirati ukoliko se upusti u trenerske vode.

- Nisam još pričao sa njim, ali on je legenda. Trener sa najviše trofeja u Evropi. Postavio je veliki primer za sve. Radi svoj posao sa neverovatnom strašću i zna apsolutno sve. Ako odlučim da nekad postanem trener, voleo bih da sednem sa Obradovićem i da dobijem neki savet od njega. Jer, on je najveći u košarci. Pravi primer - kazao je Tadić.

Dotakao se Dušan i dve situacije kada je zbog nesporazuma ispalo da nije hteo da nosi kapitensku traku posvećenu žrtvama strašnih zemljotresa u turskoj, kao i kada je ušao u konflikt sa Orhanom Kokčuom kada su svi mislili da ga je uvredio na verskoj osnovi.

- Mi smo traku nosili na utakmici koju smo igrali pre toga u sredu i niko nije pričao o tome. Posle toga na toj narednoj utakmici nosili smo majice i na njima poruku za stradale od zemljostresa. Poštujem sve religije sveta, ali nažalost, ljudi vole da stvaraju probleme tamo gde ih nema. Kokču je sjajan igrač, možda će na sledećem meču srušiti on mene. Mada, u duelu rame o rame to je jako teško - dodao je Tadić.

I Džeko "pogurao" dolazak

IMAO je i Edin Džeko, centarfor Fenera, veliki uticaj na Tadićev dolazak u Istanbul.

- On je sjajna ličnost i veliki fudbaler. Kada sam prvi put čuo da dolazi ovde, pomislio kako bi bilo dobro da igramo zajedno. Klub je transferima koje je uradio jasno pokazao kakvu budućnost želi da gradi. To što smo Džeko i ja došli ovde uticalo je i na dolaske drugih igrača posle nas - kazao je naš sjajni as.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić