NA NIŠANU PSŽ, SITI I BARSA: Počinju tri od pet najjačih evropskih liga!

Đ. S.

11. 08. 2023. u 20:29

LETNjA pauza je gotova, vreme je da se lopta ponovo zakotrlja u najjačim ligama Evrope. Tri od pet najboljih prvenstava Starog kontinenta, započinje ovog vikenda. Ovog petka utakmicama u Barnliju, Nici i Almeriji, krenuli su šampionati Engleske, Francuske i Španije. Trke za titulu, ponovo će biti neizvesne, a ove sezone, na "nišanu" konkurenata su, Mančester siti, Barselona i PSŽ.

НА НИШАНУ ПСЖ, СИТИ И БАРСА: Почињу три од пет најјачих европских лига!

Tanjug/AP

Te tri ekipe osvojile su krune lane i među glavnim kandidatima su da to ponove. Sitiju će na Ostrvu pretiti Arsenal, koji je prošle sezone umalo vratio šampionske pehar u klupske odaje, ali je na proleće prosuo sav zimski i jesenji trud. Uz "tobdžije", "građanima" će pretiti Liverpul i Junajted, dok su Čelsi i Totenhem za sada daleko od toga. Interesantni će biti Aston Vila i Njukasl, dok će nakon mučne transfer sage sa Arapima, Aleksandar Mitrović ipak ostati u Fulamu i pokušati zajedno sa zemljakom, vezistom Sašom Lukićem da ostvari što bolji plasman.

U Španiji, Barselona se vratila na tron prošle sezone, ali finansijski problemi opet muče Katalonce. U ovom trenutuku, imaju samo 11 registrovanih igrača i moraju da prodaju par igrača kako bi novajlije mogle da se pojave na terenu.

To će pokušati da iskoristi Real Madrid, mada su i oni ostali bez Karima Benzeme. Vinisijus, Rodrigo i novajlija Džad Belingem, plaćen 100 miliona evra, trebalo bi da budu predvodnici novog talasa "kraljeva". Od naših, jedini koji bi mogli da se nađe u gornjem domu su Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović, asovi Sevilje.

Kada je u pitanju Francuska, PSŽ je ostao bez Mesija, a sasvim moguće i bez Nejmara i Mbapea. Paklena "trojka", vodila je Parižane lane do krune, mada je i to bilo tesno. Da li će neki novi PSŽ uspeti da nastavi dominaciju, ostaje da se vidi. Konkurenciju će im praviti Marselj i Monako. Jedini Srbin na terenima Lige 1 je centarfor Komnen Andrić u Klermonu.

SPEC.

PREMA kladionicama, u Premijer ligi su favoriti Siti (1,80) i Arsenal (5,80), u Primeri Real (2,00) i Barsa (2,4), u Francuskoj PSŽ (1,17) i Marselj (11,7).

Tadić vraća Fener na tron?

POSLE pet godina je Dušan Tadić napustio Ajaks i zaputio se u Fenerbahče, sa kojim će pokušati da osvoji titulu koja "kanarincima" izmiče punih devet godina. Početak turskog prvenstva počinje ovog vikenda takođe, a pored Fenera, glavni kandidat za titulu je aktuelni šampion Galata. Uz njih, tu su naravno i Bešiktaš i Trabzon.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!