"TATA, JA ODAVDE ŽIV NEĆU IZAĆI..." Uhapšeni hrvatski navijač pozvao oca iz grčkog zatvora

Novosti online

16. 08. 2023. u 22:02

Jedan navijač iz Hrvatske (21) dobio je pretnje smrću svega nekoliko časova nakon dolaska u zatvor u Nafpliju, u koji je smešten zbog učestvovanja u tuči huligana zagrebačkog Dinama i AEK-a u Atini tokom koje je ubijen jedan 29-godišnji Grk.

ТАТА, ЈА ОДАВДЕ ЖИВ НЕЋУ ИЗАЋИ... Ухапшени хрватски навијач позвао оца из грчког затвора

FOTO: Tanjug/AP

Taj uhapšeni navijač je pozvao oca i sa njim podelio iskustva, rekavši da je stigao sa samo još jednim Hrvatom u tu ustanovu.

Njemu su se, navodi, obratili navijači AEK-a kojima je okružen:

- On je innače smiren dečko i prvi put u životu video sam da je on sad dosta uznemiren. Rekao je: "Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama. Čim sam došao okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili – nećeš jutro dočekati", u tom je smislu tekao razgovor, prepričao je razgovor sa sinom Robert Žiga, otac uhapšenog navijača, prenosi Dnevnik.hr.

FOTO: Tanjug/AP

Robertov sin traži da se pomenuta dvojica, jedini hrvatski državljani u tom zatvoru, odvoje od ostalih zatvorenika, jer strahuje da suđenje možda neće ni dočekati.

- Rekao sam mu, ohrabrio sam ga, rekao sam biće sve u redu. On je rekao "Oprosti, znaš da sam zeznuo i da je ovo poslednji put da se čujemo možda". Tako je završio razgovor, ispričao je Žiga.

Informacije od grčkih vlasti o tome gde je ko smešten, veoma su šture. Roditelji hrvatskih huligana saznaju da ih je najviše u maloletničkom zatvoru u Avloni. Ipak, mnogi su još u istražnom zatvoru u Atini i tek čekaju premeštaj, piše Dnevnik.hr.

BONUS VIDEO:  BOGINjA STIGLA U ARGENTINU: Mesija i ekipu dočekalo na desetine hiljada oduševljenih sunarodnika 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)