"NISAM BIO NA OVOM SVETU NAJMANJE TRI MINUTA": Mladi srpski štoper za "Novosti" o događaju koji će večno da pamti

Nedeljko Iljukić

20. 08. 2023. u 11:00

BILA je subota, 25. mart i fudbaleri španske Kordobe su igrali svoj prvenstveni meč protiv Rasing Ferola. Štoper domaćih, 25-godišnji Dragiša Gudelj je iznenada pao u nesvest, a ubrzo su se na terenu pojavili doktori oba tima, kola hitne pomoći, Dragišin otac Nebojša Gudelj.

НИСАМ БИО НА ОВОМ СВЕТУ НАЈМАЊЕ ТРИ МИНУТА: Млади српски штопер за Новости о догађају који ће вечно да памти

FOTO: Instagram/dragigudelj

Svima je, osim Dragiši, bilo jasno da je imao srčani zastoj, nešto slično onome što se na Prvenstvu Evrope dogodilo Dancu Kristijanu Eriksenu. Mladi Srbin je ubrzo došao svesti i hteo da se vrati na teren. Ti dani dugi kao decenije i drama koju je preživljavao Dragiša Gudelj, cela njegova porodica, svi u Kordobi, kao i mnogobrojni prijatelji i navijači, ostaju večno opisani u njegovoj karijeri. Gudelj se sada, posle toliko meseci, za "Novosti" prisetio svega i podelio svoju neobičnu životnu i sportsku priču.

- Nisam bio na ovom svetu najmanje tri minuta... Kada sam došao svesti, hteo sam sa kolica i iz kola hitne pomoći ponovo na teren. Nisam znao šta mi se dogodilo, u prvi mah sam mislio da me nešto udarilo u glavu. Doktori, saigrači, otac Nebojša, svi su me ubedili da moram u bolnicu - kaže Dragiša.

POBEDNIK Dragiša Gudelj/FOTO: Instagram/dragigudelj

Ustvari, dvojica ljudi su odigrali najvažniju ulogu tog 25. marta.

- Bili su to doktori Segura i Bretonis. Prvo, veštačko disanje, pa upotreba defibrilatora i sekunde koje su, po njihovim rečima trajale večno, bile su presudne. Tek posle mnogo vremena sam smogao snage da pogledam video snimak celog događaja. Video sam ga samo jednom i više ne želim da ga pogledam. Oporavio sam se uz pomoć sjajnih lekara i uz ogromnu ljubav i podršku svoje porodice. Svih mojih Gudelja, ali i velike fudbalske porodice Kordobe - dodaje mladi štoper koji je svojevremno bio i član mlađih selekcija Srbije.

Mnogi su se pitali, da li će Gudelj biti sposoban da nastavi sa fudbalom. Poređenja sa Kristijanom Eriksenom su bila neminovna.

- Za mene je najvažije da sam se fizički potpuno oporavio. Osim toga i psihički sam pasolutno spreman za sve izazove koji su ispred mene. Otac Nebojša, majka Olivera, brat Nemanja, sestra Vanja i moja devojka su ipak najbolja terapija za sve. Najvažnije je da ja opet slušam svoje srce, u svakom smislu te reči - završava kroz svoj jedinstfeni osmeh priču za "Novosti" Dragiša Gudelj.

Kapitenska traka

U TRENUCIMA kada se poslednjih meseci Dragiša Gudelj oporavljao od neprijatnog oboljenja, isticao mu je ugovor sa Kordobom. U klubu su, bez mnogo razmišljanja, odlučili da sa njim nastave saradnju i nedavno je potpisan novi ugovor. Na sve to, došla je i neobična zasluga: Dragiša je postao kapiten tima. Kordobu sledećeg vikenda čeka start nove sezone i meč kod kuće sa Ibicom.

- Taj novi ugovor i kapitenska traka su potvrda izuzetnog poštovanja i ljubavi koju osećam svakog dana i na svakom koraku u Kordobi. Fudbal je moj život i jedva čekam da mu tek dam najviše i najbolje od sebe - "guta knedlu" Gudelj dok ovo izgovara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!