NA DANAŠNJI DAN: Pre tačno 60 godina fudbaleri Crvene zvezde su odigrali prvu zvaničnu utakmicu na ''Marakani''

Novosti online

01. 09. 2023. u 14:31

Na današnji dan pre tačno 60 godina, 1. septembra 1963. godine, fudbaleri Crvene zvezde i Rijeke odigrali su prvu zvaničnu utakmicu na Marakani.

НА ДАНАШЊИ ДАН: Пре тачно 60 година фудбалери Црвене звезде су одиграли прву званичну утакмицу на Маракани

FOTO: R. Vratonjić

Na današnji dan zvezdaši su pohitali ka Marakani. Čekali su u redu kako bi prvi put ušli na novoizgrađeni stadion Crvene zvezde, kako bi bodrili svoje ljubimce u potpuno novom ambijentu, na stadionu u koji su sami, tokom izgradnje, utkali ljubav prema klubu, navodi se u tekstu na sajtu kluba.

Prva na programu bila je utakmica pionira Crvene zvezde, kao svojevrsna uvertira, na kojoj aplauze za prvi gol na novom stadionu nisu štedeli zvezdaši, nakon što je Trifun Mihajlović zatresao mrežu.

Usledilo je ono što su svi navijači dugo čekali. Postali su deo istorije kada su seniorski timovi Crvene zvezde i Rijeke izašli na teren. Bila je to prva utakmica na novom stadionu, koju je dodatno ulepšala činjenica da su crveno-beli trijumfovali 2:1. Strelac prvog gola za seniorski tim Crvene zvezde bio je Dušan Maravić.

Zbog grandioznosti, veličine i kapaciteta, kojim nije mnogo stadiona moglo da se pohvali, novoizgrađeni stadion je, po uzoru na brazilski u Rio de Žaneiru, sa ponosom poneo ime Marakana.

Rekordna poseta na Marakani zabeležena je 23. aprila 1975. godine na meču protiv Ferencvaroša. Zvanično, utakmici je prisustvovalo 110.000 gledalaca. I danas se priča da je ogroman broj navijača ostao ispred kapija Marakane.

Od 2014. godine popularna Marakana nosi ime legende kluba, prve Zvezdine zvezde - Rajka Mitića.

BONUS VIDEO: Avramović pružio podršku saigraču: Svi smo uz Simanića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)