PIKSIJEVA SRBIJA IZGUBILA U BEOGRADU: Mađarska se gostila na "Marakani" (VIDEO)

Novosti online

07. 09. 2023. u 22:42 >> 22:57

SRBIJA je izgubila od Mađarske sa 1:2 na stadionu "Rajko Mitić" u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ПИКСИЈЕВА СРБИЈА ИЗГУБИЛА У БЕОГРАДУ: Мађарска се гостила на Маракани (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Delovalo je da će ishod ovog susreta biti drugačiji, s obzirom na to da je već u 10. minutu na semaforu stajalo 1:0 nakon što je posle sjajne akcije "orlova" Atila Salai zatresao sopstvenu mrežu.

Ipak, od tog momenta izabranici Dragana Stojkovića Piksija prestali su da igraju. Rival je to iskoristio i za samo dva minuta uspeo da preokrene rezultat. Strelci su bili Barnabas Varga i Vili Orban.

Do kraja poluvremena nije bilo pravih prilika na obe strane. Nastavak susreta doneo je mnogo bolju, rastrčaniju i borbeniju Srbiju, ali sve to nije bilo dovoljno da se izbegne prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Naša selekcija je kvalifikacije otvorila sa dva trijumfa (Litvanija i Crna Gora), a nakon toga je usledio remi sa Bugarskom i evo sada prvi neuspeh i to kod kuće.

Imali su dobre šanse Dušan Vlahović, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Nemanja Gudelj... no nijedna lopta nije uspela da završi iza sjajnog Deneša Dibusa.

Mađarska se u drugom poluvremenu opredelila na odbranu svog gola i uspele da osvoji tri boda. Srbija sada ima popravi u nedelju u Kaunasu, kada od 20.45 gostuje Litvaniji.

Mađari su lider ove grupe sa 10 bodova, "orlovi" su ostali na sedam, Crna Gora je treća sa pet, potom slede Bugarsa i Litvanija sa po dva.

Srbija - Mađarska 1:2 (1:2)

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Hose Luis Munuera (Španija). Strelci: Salai 10 ag (Srbija) - Varga 34, Orban 36 (Mađarska).

Srbija (3-4-1-2): V. Milinković Savić - Veljković, Gudelj, Pavlović - Radonjić (od 46. Živković), Maksimović (od 64. Milenković), S. Milinković Savić, Kostić (od 46. Mladenović) - Tadić (od 86. Ilić) - Mitrović, Vlahović (od 87. Jović).

Mađarska (3-4-2-1): Dibuš - Lang, A. Salai, Obran - Nego, Nađ (od 77. Kata), Stajls, Kerkez (od 70. Fiola) - Sobolsaj, R. Salai (od 94. Čobot) - Varga (od 77. Varga).

Drugo poluvreme: Srbija - Mađarska 1:2

90+5' - Kraj utakmice!

90+1' - Igraće se još pet minuta u drugom poluvremenu. A Gudelj je imao dobru priliku, natrčao je na odbijenu loptu, ali ja ona otišla malo pored gola Deneša Dibusa.

87' - Još dve promene napravio je selektor Srbije, iz igre su izašli Dušan Tadić i Dušan Vlahović, a do kraja će na terenu biti Ivan Ilić i Luka Jović.

73' - Dosta sreće imali su "orlovi". Loše je procenio situaciju Vanja Milinković Savić koji je bespotrebno istrčao i ostavo prazan gol, do lopte je stigao Nego, ali nije se najbolje snašao pa je na semaforu ostalo 1:2.

69' - Treći put Srbija pogađa spoljni deo mreže, drugi put je to uradio Vlahović. Mladenović je imao dosta vremena da se namestio na centaršut, uradio je to i dobro uposlio napadača Juventusa čiji udarac nije bio precizan.

64' - Nemanja Maksimović je završio utakmicu, a na teren je ušao fudbaler Fiorentine Nikola Milenković.

61' - Nestvarni Dibus, šta je odbrani u dva navrata golman Ferencvaroša. Sada je Veljković šutirao glavom, bacio se čuvar mreže Mađarske i odlično je reagovao.

58' - Kakva prilika za Srbiju. Tukao je Vlahović iskosa sa leve strane, ali sjajno je intervenisao Dibus i sačuvao prednost Mađarskoj.

FOTO: M. Vukadinović

53' - Moglo je ovo da bude mnogo opasnije po našeg rivala. Pavlović je šutirao glavom posle centaršuta Tadića iz kornera, no to nije uradio dobro, pa je lopta otišla preko gola.

51' - Bolje je Srbija ušla u drugo poluvreme u odnosu na to kako su završili prvi deo susreta. Još uvek nema ozbiljnih prilika pred golom Dibusa, ali lopta je konstantno na polovini Mađarske.

46' - Dragan Stojković Piksi je odmah napravio dve promene na startu drugog dela meča. Meč je završen za Filipa Kostića i Nemanju Radonjića, njih su zamenili Filip Mladenović i Andrija Živković.

Prvo poluvreme: Srbija - Mađarska 1:2

45+2' - Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

45+1' - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta, a Srbija je preko Vlahovića imala priliku da porana rezultat, ali je lopta posle udarca glavom napadača Juventusa završila malo pored stative.

36' - Za samo dva minuta naš rival je uspeo da preokrene rezultat. Posle kornera za Mađare nastala je gužna u kaznenom prostoru "orlova", iskoritsio je to Vili Orban koji je ostao sam na pet metara i nije mu bilo teško da se upiše u strelce.

34' - Mađarska je uspela da izjednači. Nego je uposlio Adama Salaija koji je šutirao iz prve, odbranio je to Milinković Savić, no lopta se odbila opet do Salaija, pa do Barnabasa Varge koji je ubacio loptu u praznu mrežu.

28' - Već u sledećem napadu je tukao Filip Kostić. Probao je iskosa sa leve strane, ali od svega pogodio je samo spoljni deo mreže.

27' - Novi dobar napad "orlova". Mitrović je uspeo samo malo da zakači loptu, što je omogućilo Dubusu da reaguje. Da je napad Al Hilala bio bliži lopti to bi verovatno bilo 2:0

13' - Još jedan opasan napad Srbije, Pobedao je Radonjić po desnoj strani, lopta je došla do Kostića koji je uposlio Vlahovića, no on je pogodio spoljni deo mreže.

10' - Srbija vodi 1:0! Sjajna akcija naše reprezentacije. "Orlovi" su oduzeli loptu na sredni terena, Sergej je proigrao Tadića, ovaj uposlio Vlahovića čiji udarac nije bio toliko jak, ali je Atila Šalai zakucao loptu u svoju mrežu.

5' - Uvodnih pet minuta je proteklo u opipavanju pulsa, pa prilika nije bilo. Imali su gosti jedan dobar napad, ali opasnosti po gol Vanje Milinkovića Savića nije bilo.

1' - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

"Orlovi" će na ovom susretu imati najlepšu moguću podršku. Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" biće samo deca do 14 godina, zbog zabrane igranja meča uz prisustvo publike.

Takođe, ova utakmica je mnogo važna zbog toga što bi pobednik bio bliži da bude deo kontinentalnog takmičenja koje će se od 14. juna do 14. jula naredne godine održati u Nemačkoj.

Pomenuti duel još više dobija na značaju kada se zna da je Crna Gora remizirala sa Litvanijom u gostima (2:2) koja sada ima pet bodova, dva manje od Srbije i Mađarske, ali i utakmicu više.

Srbija i Mađarska su poslednji meč odigrali u martu prošle godine. Bio je to prijateljska utakmica koju su "orlovi" dobili u Budimpešti sa 1:0. Pre toga u Ligi nacija 2020. godine bilo je 1:0 za Mađarsku, dok je na "Puškaš Areni" bilo 1:1.

Sastavi timova:

Srbija (3-4-1-2): V. Milinković Savić - Veljković, Gudelj, Pavlović - Radonjić, Maksimović, S. Milinković Savić, Kostić - Tadić - Mitrović, Vlahović.

Mađarska (3-4-2-1): Dibuš - Lang, Šalaj, Obran - Nego, Nađ, Stajls, Kerkez - Sobolsaj, Salai - Varga.

BONUS VIDEO: Prva zvanična utakmica na novom stadionu u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)