PRERASTA U DIPLOMATSKI SKANDAL: Premijer Poljske reagovao zbog hapšenja bivšeg fudbalera Zvezde

Novosti online

06. 10. 2023. u 11:28

ZBOG skandala u Holandiji reagovao je i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

ПРЕРАСТА У ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Премијер Пољске реаговао због хапшења бившег фудбалера Звезде

FOTO: M. Vukadinović

On je tražio od Ministarstva spoljnih poslova da razjasni incident nakon meča AZ Alkmar - Legija. Kada su uhapšeni portugalski fudbaler Žozue Peskeira i Radovan Pankov, nekadašnji fudbaler Zvezde.

- Vesti iz Alkmara su vrlo uznemirujuće. Zatražio sam od Ministarstva spoljnih poslova da provere hitno sinoćnja zbivanja. Prema poljskim fudbalerima i navijačima moraju da se ponašaju u skladu sa zakonima. Ne dopuštamo da se krše, poručio je danas poljski premijer.

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Pavel Jablonjski rekao je danas poljskim medijima da je kod holandskih vlasti već intervenisao poljski konzul, a zatražena je i pomoć portugalskog i srpskog konzula pošto su njihovi državljani Peskeira i Pankov proveli noć u pritvoru.

- Imamo signale iz cele Holandije da se holandska policija ponašala prema grupama poljskih građana na netipični način i to samo zato što su govorili na poljskom jeziku, kazao je Jablonjski poljskoj privatnoj televiziji Polsat.

Incident je nazvao šokantnim i obećao da će Poljska insistirati da se lica odgovorna za agresiju kazne, a državnom Poljskom radiju je Jablonjski kazao da su policajci čak udarili direktora fudbalskog kluba Legija Varšava.

Holandska policija u svom saopštenju nije pominjala incident posle utakmice već je samo navela da su izgredi počeli još pre utakmice Legija - Alkmar kada su se poljski navijači ponašali, kako je ocenila policija, agresivno, a neki su pokušali da se probiju na stadion bez ulaznice.

- Mobilni tim nije bio u stanju da spreči izgrede zbog nasilja prema policajcima i obezbeđenju stadiona. Policija je da odbrani sebe upotrebila suzavac, a navijačima Legije zaplenila je palice i biber-gas, preneli su poljski mediji saopštenje holandske policije.

Poljski mediji uz snimke izgreda javljaju da je posle utakmice autobus sa fudbalerima i timom Legija blokiran kod stadiona, a da je obezbeđenje stadiona počelo da ih provocira.

Nakon toga autobus su opkolili policajci, zapretili primenom sile, ušli u autobus, izvukli sa lisicama na rukama kapitena tima i igrača Radovana Pankova i odveli ih u pritvor, gde su i ostali i ne vraćaju se danas sa ostatkom tima, a navodno su se holandski policajci agresivno ponašali i prema upravi kluba.

Utakmica AZ Alkmar - Legija Varšava završena je pobedom domaćih 1:0.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)