NEMATE DOKAZE: Mediji u Poljskoj brane Radovana Pankova

Novosti online

07. 10. 2023. u 17:17

SVAŠTA smo videli na startu ove fudbalske sezone širom Evrope. Od groznih scena ubistva navijača AEK u Atini, pa sve do napda na igrače Poljske Legije pre tri noći posle meča Lige konferencije u Alkmaru.

НЕМАТЕ ДОКАЗЕ: Медији у Пољској бране Радована Панкова

Foto: EPA

Holandska policija i obezbeđenje izvan stadiona su, iz samo njima znanih razloga, ušli prvo u verbalni, zatim i u fizički sukob sa stručnim štabom i igračima gostujućeg tima, a pravdu je u svoje ruke morao da uzima i srpski ibternacionalaci štoper Legije Radovan Pankov kojeg je policija čak privela i skoro 24 sata držala u pritvoru u Alkmaru, pa ga pustila na slobodu i on je od juče u Varšavi sa svojim saigračima.

Poljski mediji navode da holandska policija ima "mršave" dokaze protiv Pavkova koji je prvobitno bio osumnjičen da je odgurnuo jednog radnika obezbeđenja i da je on pri padu polomio ruku. Naglašava se da bi Pavkov sigurno bio zadržan u pritvoru, da su Holanđani imali opipljiviji dokazni materijal protiv njega. Podsećaju da je sa njim u pritvoru bio i saigrač iz Portugalije Žozue.

Međutim, Holanđani navode da će protiv Pankova ipak da podignu krivičnu prijavu i da će ceo slučaj na kraju da završi na sudu u Alkmaru, jer je, navodno, pored terena gurnuo osobu iz obezbeđenja i da je taj čovek pri padu na zemlju polomio ruku..

- Sama činjenica da Pankov i Žozue nisu zadržani na duži period jasno govori da su dokazi protiv njih tanki. Da je situacija složena, niko ne bi pustio iz pritvora osumnjičenog da tek tako ode i da još napusti zemlju", rekao je neimenovani čelnik Legije za poljske medije.

Ceo slučaj će se naći i pred UEFA, jer se sve dešavalo na stadionu posle utakmice, pa pune ruke posla sada imaju disciplinci iz Niona.

- Zvanični izveštaji se trenutno analiziraju. Ako budu donete određene disciplinske mere, biće objavljene na sajtu UEFA. Za sada nemamo daljih komentara - poručili su iz UEFA.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)